Взривът в тунела по Байкало-Амурската магистрала от 29 ноември е

...
Взривът в тунела по Байкало-Амурската магистрала от 29 ноември е
Коментари Харесай

В Русия все пак разследват взрив на жп линията в Сибир

Взривът в тунела по Байкало-Амурската автомагистрала от 29 ноември е систематизиран като терористична атака и се проверява като подобен от Източния следствен комитет на федералната следствена работа на Руската федерация.

Това оповестява е-изданието на вестник Комерсант, въпреки и съществени други съветски уеб сайтове, в това число и държавните ТАСС и Интерфакс да премълчават случая.

Наказателното дело е формирано по част 1 на член 205 от Наказателния кодекс на РФ.

Така детонацията и пожара на трен в Северномуйския тунел на Байкало-Амурската автомагистрала от 29 ноември се квалифицира като атентат.

Едва през миналото денонощие " Ройтерс " се позоваване на неизвестен източник изнесе тезата, че случаят е провокиран и е следствие на интервенция на украинското разузнаване. Според изявления в украинските медии жп линията се употребява за военни доставки и е значим логистичен път, в това число е за прекосяване на товари сред Русия и Китай.

Руската държавна железопътна компания удостовери за случай със задимяване на една от цистерните с дизелово горива. В известието не се удостоверява за по-сериозен случай или щета.

Източник на " Комерсант " обаче декларира, че пожарът е провокиран от неустановено до този миг тип взривно устройство, допуска се, че то е било сложено под цистерната. Не се разяснява дали самото взривно устройство е било инсталирано на жп линията, или на състава от товарни вагони, които са били към 40.

Един атентат на украинските служби надълбоко в тила на Русия, в Сибир и на повече от 4000 км от фронта в Украйна, би била поразителна проява на способността на Киев да организира интервенции надълбоко в Русия, разяснява " Ройтерс ", въпреки и да декларира, че във положение на войне не може да се твърди сигурно, че железопътният маршрут през Буратия се употребява за военни доставки.

И до този миг публични съветски служби не са удостоверили нито за формираното дело и стартиралото следствие, нито за версиите, по които са работи. Самата информация за това липсва в държавните уеб сайтове, на фона на разпространяваща се през днешния ден друга такава - че ФСБ са разкрили пакостник, подготвял атентати в Рязанска област.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР