Взрив на входа на управлението на Федералната служба за безопасност

...
Взрив на входа на управлението на Федералната служба за безопасност
Коментари Харесай

Един загинал и трима ранени при атентат в сградата на руските служби в Архангелск

Взрив на входа на ръководството на Федералната работа за сигурност (ФСБ) в съветската Архангелска област, оповестява ТАСС, базирайки се на Националния антитерористичен комитет (НАК).

" В Архангелск на входа на постройката на ръководството на ФБС породи гърмеж . Причините се обясняват ", сподели представител на НАК.



Губернаторът на района Игор Орлов заяви, че вследствие на гърмежа има един умрял и трима ранени , които са приети в болница.

Трима души са в болничното заведение, има умрял, самоличността му се обяснява, разясни Орлов.

Според него детонацията е станала в постройката. Той счита, че това е закононарушение, защото е употребявано неустановено взривно устройство.

Засилени са ограниченията за сигурност в постройката.

На входе в здание ФСБ в Архангельске прогремел взрыв https://t.co/B9qFMhiy5Y pic.twitter.com/P7vrS11zcp
— РИА Новости (@riabreakingnews) October 31, 2018

Следственият комитет на Русия има вяра, че става въпрос за тероризъм, осведомят РИА Новости и Интерфакс.

Смята се, че 17-годишен е вкарал самоделна бомба в постройката . Той е умрял при детонацията в 08,52 часа тази заран на входа на постройката. Младежът влезнал в постройката и извадил предмет от чантата си, който се взривил в ръцете му. Загинал е на място.

Установява се видът на взривното устройство.

" По предварителна информация вследствие на случая почина 17-годишен локален гражданин , който е вкарал в постройката самоделно взривно устройство ", допълват от Следствения комитет.

Припомняме, по-рано този месец 18-годишният Владислав Росляков мазета 21 души в техникума в град Керч на Кримския полуостров. Загинаха 21 души - 16 възпитаници и петима чиновници на учебното заведение. Пострадаха повече от 50 души. Нападателят се самоуби .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР