Взетите проби за коронавирус, и на семейството в хасковската болница,

...
Взетите проби за коронавирус, и на семейството в хасковската болница,
Коментари Харесай

Как се действа у нас за откриване на коронавируса?

Взетите проби за ковид, и на фамилията в хасковската болница, за което имаше подозрения за заболяването, и на мъжа, който дойде на Летище Варна със признаци на грип, са негативни.

Мерките за неразпространение на вируса у нас обаче остават засилени. " Министерството за първи път от четирите закани, които съм преживявал, в този момент сега брилянтно взима организационни ограничения ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Той сподели, че младите не боледуват тежко, само че пък популяризират. По-възрастните хора боледуват тежко.

За да се откри заболяването би трябвало да се вземе материал, който да се съхранява на температура от 4 градуса.

Той дефинира като " брилянтна " работата на здравното министерство. Те са пуснали и указания какво би трябвало да вършат лечебните заведения. Той предложи да се следи уеб страницата на министерството. Там се дават последните указания на СЗО.

" Нещата динамично се трансформират, получават се нови познания за този вирус, за неговия метод на предаване, инкубационен интервал и ние за това всеки ден ги качваме на уеб страницата с измененията ", заяви Кантарджиев.

От контактът 90% от хората се разболяват от ковид, изясни той. При контакт с вируса до третия ден човек може да не е болен, само че да го популяризира.

Относно грипната конюнктура в страната проф. Кантарджиев изясни, че случаите на заболелите са се нараснали. По негови думи пикът е тази седмица.

До в този момент са боледували децата от 5 до 14-годишна възраст. Последната седмица са боледували от 0 до 5-годишни. Грипната зараза се е изместила в ранна детска възраст.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР