Взехме решение да има пълна прозрачност за потенциален купувач на

...
Взехме решение да има пълна прозрачност за потенциален купувач на
Коментари Харесай

Борисов и Петков: Сделка за „Лукойл“ – само с одобрението на НС. Искаме Шенген не само по въдух!

Взехме решение да има цялостна бистрота за евентуален покупател на „ Лукойл “, тъй като е стратегически обект за България, няма да има опция тази договорка да бъде финализирана без разрешението на Народното събрание. Ще бъде взето безусловно транспарантно решение и ще избегнем спекулации, че подмолни играчи или офшорки ще стоят зад този актив.
Това разгласи съпреседателят на Политическа партия Кирил Петков, които излезе дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е ръководител и на Комисията по външна политика, уточни, че ще бъде вкаран текст за стратегически предприятия – газопроводите, хранилищата, нуклеарната енергетика, нефтопреработвателните предприятия.
По тематиката за приемането на България в Шенген, Борисов съобщи, че сме „ много, много близо до Шенген “.
„ Ние комуникирахме с Европейска комисия от няколко седмици по тази тематика. Европа е единствено мощна, единствено когато работим дружно. Такъв метод би трябвало да направен на общоевропейско равнище, тъй че тази полемика се води от няколко седмици “, уточни още той.
„ Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано “, уточни Борисов.
„ Винаги сме желали да бъдем присъединени по суша към Шенген. Европейският метод значи всичко да се контракти като пакет “, добави още водачът на ГЕРБ.
„ В София започнахме с девиза „ Генерална смяна “. После пристигна „ Продължаваме промяната “. Сега ние отново ще се променяме. Като сме позволили неточност, би трябвало да се променим, с цел да стане нещо по-добро. Когато за тези 18 години структурите станат действителна администрация, няма партийна организация. Затова и сложихме 80% младежи “, сподели Борисов за днешното решение да обнови главно структурите в на ГЕРБ в столицата.
На въпрос за какво Кирил Петков освен, че не съумя да изчегърта Борисов, а и в този момент са един до друг, Борисов сподели: „ Защото съм наедрял и не можаха. Дайте да приказваме за значимите тематики по европейските въпроси. Имаме цялостното право да желаеме влизане на Шенген освен по въздух. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР