Вярвате ли в митове? Въпреки че има толкова много информация

...
Вярвате ли в митове? Въпреки че има толкова много информация
Коментари Харесай

Най-разпространените митове за храни

Вярвате ли в легенди? Въпреки че има толкоз доста информация за другите групи храни и диети, има и доста дезинформация там.

Вероятно сте чували по едно или друго време, че мазнините, захарта или въглехидратите са неприятни за вас, или пък противоположното, че са доста потребни. Време е foodpanda да покаже най-разпространените легенди за храните, в които хората към момента имат вяра:

1. Наситените мазнини усилват риска от сърдечно-съдови болести

Благодарение на предубедените проучвания хората имат вяра в огромна неистина за повече от 50 години. Учените и медиите разпространяват концепцията, че наситените мазнини са нездравословни и могат да усилят риска от развиване на сърдечно-съдови болести и коронарна болест на сърцето. Това е по този начин, единствено в случай че ги съчетавате с доста въглехидрати.

2. Multigrain не значи пълнозърнесто

Ако видите артикул, продаван като „ многозърнест “, незабавно може да си помислите, че е здравословен. Опаковките и лозунгите също предизвикват концепцията, че мултизърнестите се равняват на пълнозърнести храни и затова са по-добър артикул за вас.Въпреки това, многозърнестият генезис допуска единствено, че в продукта са употребявани повече от едно зърно. Независимо от това, продуктът към момента може да бъде пречистен, обработен и запълнен с добавки и консерванти.

3. Въглехидратите образуват мазнини

Въглехидратите са едно от трите съществени хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае, с цел да остане крепко. Наред с въглехидратите, уравновесената диета би трябвало да включва протеини и мазнини за поддържане на оптимално здраве. Вярно е, че в случай че тялото ви не употребява въглехидратите като сила, те ще се съхраняват като мазнини в тялото.

4. Захарта е неприятна

Тялото ви в действителност се нуждае от естествените захари, които се съдържат в цели храни. Според Харвардския университет „ глюкозата… е главният източник на сила за всяка клетка в тялото “ и това включва мозъка ви, който употребява до половината от захарната сила в тялото.

5. Яйцата са здравословни

Яйцата наподобяват безобидни и от десетилетия те са неразделни хранителни артикули на нашите маси. Това е по този начин, в случай че ги консумирате с мярка. Яйчните диети са рискови.

6. Микровълните вършат храната ви радиоактивна

Много хора са бойкотирали микровълновата от боязън, че това прави храната радиоактивна. Но това е просто още един мит. Йонизиращо излъчване от принадлежности като рентгенови апарати, както и ултравиолетовата светлина на слънцето, може да бъде нездравословно. Микровълните обаче не употребяват йонизиращо излъчване. Вълните, употребявани в микровълните, не могат да разрушат молекулите. Те могат единствено да накарат молекулите да вибрират. Нещо повече, тези талази не трансформират химическата или молекулната конструкция на храната, която се затваря в микровълновата.

8. Киноа е високопротеиново зърно

Има два казуса с този мит. На първо място, киноа не е зърно. Това е семе. Вторият проблем е, че въпреки в киноа да има някакъв протеин, евентуално не трябва да си казвате, че това е "високопротеинова " храна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР