„Вярвам във върховенството на закона и държа той да се

...
„Вярвам във върховенството на закона и държа той да се
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Вярвам във върховенството на закона и държа той да се спазва

„ Вярвам във върховенството на закона и държа той да се съблюдава. Проверките във военното министерство не са „ ровене ", а инспекция на законосъобразността на дейности, които са осъществявани и не престават да се извършват”. Това съобщи служебният министър на защитата Георги Панайотов в студиото на „ Събуди се ".

„ Част от инспекциите са докладвани на прокуратурата и ще чакаме нейното становище”, сподели още той.

По думите му инспекциите във ведомството от 2018 година и 2019 година са назначени от Красимир Каракачанов.

„ Една инспекция продължава месец-два, не по-малко. Аз съм длъжностен министър от 12 май. Рано е още да излязат резултатите от инспекциите, които са назначени от мен. Тази инспекция на Главна дирекция „ Инфраструктура на отбраната” е била назначена от Каракачанов и той е бил осведомен с нейните резултати, коио са смущаващи”, уточни Панайотов.

И добави: „ Защо той не е уведомил за тези резултати, аз не знам”.

Той разяснява и наложените наказания от Съединени американски щати по закона „ Магнитски”. „ Съединени американски щати водят битка против корупцията. Това е техен закон, те са си го измислили и те го съблюдават. Защо се е получило по този начин, че страна, която е на 10 000 км от България разполага с задоволително информация, с цел да включи в листата съответните лица, а България не разполага с по този начин информация, не знам. Във всички случаи това е учудващо”, сподели Георги Панайотов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР