Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на

...
Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на
Коментари Харесай

Вяра Анкова поема стратегическото ръководство на NOVA

Вяра Анкова ще поеме стратегическото управление на новинарския екип на NOVA и ще дава отговор за развиването на новините, осведомителните излъчвания и публицистичните стратегии на малкия екран от 9 октомври 2017 година Като общоприет шеф „ Информация “ и член на мениджърския съвет, тя ще продължи ползотворната работа по по-нататъшното одобряване на лидерската позиция на новините и публицистиката на медията.
 Силвиа Зурлева Силвиа Зурлева
„ Щастливи сме, че в Нова Броудкастинг Груп идва ефирен управител с дългогодишна и богата експертиза в областта на новините и настоящата информация. Вяра Анкова е публично приета персона с извънредно високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен ефирен опит ще въодушеви екипа на Новините на NOVA и дружно ще продължат бъдещото развиване на медията като водач в новините и настоящите стратегии “, разяснява Силва Зурлева, член на Борда на шефовете на Нова Броудкастинг Груп.

Вяра Анкова стартира кариерата си през 1991 година в отдел „ Обмен за чужбина “ на Българска национална телевизия, след което минава в съботно-неделния утринен блок като кореспондент и редактор на известното предаване „ Добро утро “.

Три години по-късно става водещ на централната емисия „ По света и у нас “. От 2004 година до 2010 година е шеф на „ Новини и настоящи излъчвания “ към дирекция „ Информация “ на Българска национална телевизия. Същата година става 21-вият Генерален шеф на Националната телевизия, а през 2013-а година е избрана отново на тази позиция за втори мандат. Вяра Анкова е приключила Софийския университет „ Св. Св. Климент Охридски “ със компетентност Английска лингвистика. Има специализация по публицистика в Съединени американски щати, както и в английската медийна мрежа BBC. Била е задграничен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата „ World Report “.

„ Да стана част от водещата комерсиална телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България е огромна отговорност за мен. В наши дни публицистите са сложени пред доста сложни задача – една от тях да отсеят достоверната от недостоверната информация, и да подсигуряват на феновете справедливи вести.

Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този развой, поддържайки положителния имидж, който новините и настоящите излъчвания на NOVA към този момент имат. За мен е наслаждение да се причисля към един екип, който е потвърдил опциите си през годините. Вярвам, че дружно ще работим в посока одобряването на NOVA телевизия като желан източник на
 Дидие Щосел Дидие Щосел
информация на всички вероятни платформи в портфолиото на компанията “, показа Вяра Анкова.

„ С идването на Вяра Анкова в екипа на Нова Броудкастинг Груп вършим последваща стъпка в тактиката за привличането на най-успешните и одобрени мениджъри на телевизионния пазар и затвърждаването на компанията като водещата медийна група в България. Радвам се, че Вяра избра Нова Броудкастинг Груп като идващ стадий в своя професионален път. Гордеем се с един от най-опитните екипи във всички посоки “, добави Дидие Щосел, основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР