Вулканът избухна на границата между Централна Ява и Джакарта в

...
Вулканът избухна на границата между Централна Ява и Джакарта в
Коментари Харесай

Извънредно! Нов огнен ад: Вулкан избухна в Индонезия

Вулканът избухна на границата сред Централна Ява и Джакарта в Индонезия, причинявайки безпорядък и прекъсване на полети до района, написа " Дейли мейл ".
Вулканът стартира да изригва в 19:40 часа в петък сутринта локално време, като гъстият облака пушек доближава височина от 5,500 метра над върха, показват от центъра за проучвания и разработки на Индонезия за геоложки произшествия.
Властите в Индонезия приканват хората да се изтеглят в границите на 5 километра от връх Мерапи.

Този вулкан е най-активният в Индонезия и хиляди хора живеят в подножието му.

Изригването е предизвикало всеобща суматоха измежду локалните. Много хора са съумели да снимат изригването с телефоните си и са разгласили фрагментите в обществените мрежи.

Предишните изригвания са предизвикали смъртни случаи, в това число и огромна детонация през 1994 година, която убива 27 души.















Това е следващият вулкан, който изтигва в последните дни. Припомняме, че тече евакуацията на локалните поданици на огромния остров на Хаваите поради изригването на вулкана Килауеа. До момента към 1700 души са били евакуирани, като зоната към изригването продължава да се усилва. Лавата е унищожила 31 къщи и доста пътища. На острова живеят към 200 хиляди души.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР