Вторият вратар на шведския национален отбор по футбол – Карл-Йохан

...
Вторият вратар на шведския национален отбор по футбол – Карл-Йохан
Коментари Харесай

Шведски национал: Не ни трябва индивидуалистът Ибра!

Вторият вратар на шведския народен тим по футбол – Карл-Йохан Йонсон стана първият състезател от отбора, който обществено се разгласи срещу възможното завръщане на Златан Ибрахимович за Мондиал 2018. 28-годишният пазач се аргументира с обстоятелството, че „ тре крунур” се пребориха за място на международните финали без новата звезда на Лос Анджелис Галакси.

Ибрахимович: Ще бъда на Световното!

Ибракадабра самичък постави завършек на кариерата си за националния отбор след отпадането в груповата фаза на UEFA EURO 2016. Той не бе част от квалификационния цикъл за Мондиал 2018, на края на който Швеция отстрани Италия в съдбоносен бараж. Едва след този мач Ибра загатна, че може да размишления и да прекъсне отдръпването си, а думите му бяха посрещнати със смесени усеща.

ФИФА може да забрани на Златан да играе на Мондиал 2018

Карл-Йохан Йонсон сподели ясно към чий лагер клони. „ Разбира се, треньорът (Яне Андершон – б.р.) ще вземе решение по този въпрос, само че също по този начин е правилно, че се класирахме без него”, показа чистосърдечно вратарят на Гингам.

„ Ние сме мощен колектив, а той е доста огромен индивидиуалист и това ще направи нещата доста сложни за нас. Изглежда по този начин, като че ли ще би трябвало да променим системата си на игра единствено и единствено поради него.”

„ Сигурен съм, че той би играл добре за нас, само че ще бъде някой като Кристиано Роналдо и Лионел Меси: нашият футбол ще минава през него, а колективът ще остане на заден план”, добави Йонсон.

Швеция се намира в група F на Мондиа 2018 с Германия, Мексико и Република Корея.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР