Вторият семинар на Фондация Будителките от поредицата #НеСиСама - за

...
Вторият семинар на Фондация Будителките от поредицата #НеСиСама - за
Коментари Харесай

Още една крачка към спасението - предстои вторият семинар от поредицата #НеСиСама


Вторият семинар на Фондация " Будителките " от поредицата #НеСиСама - за психическа и правна помощ за потърпевши от принуждение - следва на 28 март, вторник, от 17.00 часа. 

А тематиката е " Защо ни е мъчно да прекратим насилническа връзка? " и още веднъж ще бъде воден от Боряна Григорова, психотерапевт и създател на книгата " Паяжината на психическия тормоз ". В рамките на час и половина публиката още веднъж ще може да слуша лекцията, както и задава своите въпроси към водещата. 

Участието е гратис и анонимно! Можете да се регистрирате ето тук: https://event.webinarjam.com/register/76/7q4lnfkn.

Фондация " Будителките " е създател и основен мотор на най-голямата общественост на жертви на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола, " Не си сама - Заедно против насилието ". Семинарите, които Фондацията провежда, имат за цел да дадат " първа помощ " на потърпевшите от принуждение в двете най-належащи сфери на поддръжка - психическа и правна. Те ще бъдат общо 12 и ще се организират един път на месец.

За пътя към свободата Боряна Григорова споделя:

" Спасението стартира с едно малко, отчасти осъзнаване. Попадането на информации по тематиката, значи, че то към този момент е почнало. След това е безусловно самостоятелно, няма предписание, няма обществено или интелектуално равнище. Колкото по-склонен е човек да изостави безапелационните си убеждения и да се отпусне в ръцете на живота, да повярва в него, в процесите, в това, че животът е по-голям от нас и има доста повече благоприятни условия и решения да ни предложи, в сравнение с ние можем да измислим, колкото по-лесно се съгласи да постави сурдинка на “егото ” си, което постоянно желае да ръководи, да управлява, да знае, да може... толкоз по-бързо и сполучливо ще се оправи и ще заживее с цялостния си човешки потенциал, благоприятни условия и персонално съвършенство. С плахи стъпки ще научи, че най-ценната и значима връзка в живота на всекиго е със самия себе си, тъй като тя е единствената, която имаме за цялостен живот. Всеки компромис, който вършим със себе си, против себе си, е вреден и зад него стои бъг в персоналната стратегия. "  

*Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Български фонд за дамите. Проектът не отразява мнението на БФЖ и БФЖ не носи отговорност за него.  

 
След самодейност на фондация „ Будителките “: политици поеха ангажимент за Закона за домашното насилие  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР