Вторият мандат още не е дошъл. Да видим кой докъде

...
Вторият мандат още не е дошъл. Да видим кой докъде
Коментари Харесай

Янев удари по масата, размаха пръст срещу Денков: Така няма да се получи! Затворена страница е…

„ Вторият мандат още не е пристигнал. Да забележим кой до каква степен е подготвен да стигне и с какви взаимни отстъпки. “ Този самобитен апел насочи в изявление за бТВ водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев, който разяснява идните диалози с „ Продължаваме промяната “.

Важно е да има съдружно съглашение за ръководството, добави Янев.

По думите му тимът не зависи от звездата, а от действието и от разпоредбите в тима. От позиция на това какво би желал Стефан Янев да види в един предстоящ собствен тим, е работещ подобен, а не цялостен със звезди. Янев прикани както в спорта, по този начин и в политиката партиите да играят като един тим.

„ Български напредък “ са получили писмото от номинирания за претендент за министър председател от Политическа партия Николай Денков, като през днешния ден ще решат какво да създадат. Това, което слушам е, че в този метод не се планува съдружно съглашение, а въз основата цели да се търсят плаващи болшинства, не подхожда по метода, по който ние разсъждаваме. Така няма по какъв начин да се получи здрава структура, която да излъчи ръководещо болшинство, разяснява Стефан Янев.

За Стефан Янев е затворена страница, че някогашният министър председател Кирил Петков го бе освободил като министър на защитата поради войната в Украйна.

Според него не е значимо кой ще вземе третия мандат за сформиране на държавно управление, а какво ще направи с него. БВ са подготвени да вземат третия мандат, имат проект и тактика като съставът на Министерски съвет ще е последната точка, която от групировката на Стефан Янев ще решат.

За Стефан Янев виновното към хората и политиците е да има постоянен кабинет, в сравнение с нови предварителни парламентарни избори.

„ Специалната военна интервенция стигна до миг, в който Русия разгласи частична готовност. Това е основният миг сред интервенция и война – даде се поръчка за война. Дали и по кое време ще стартира тази война и нейната ескалация – следва да забележим “, сподели още Янев във връзка войната в Украйна. Той и партията му смениха позицията си за изпращане на военна-техническа поддръжка на Киев и гласоподаваха „ за “.

„ Различията в позицията подхождат на ситуацията на място “, счита Янев. Той е безапелационен, че Русия е агресор.

На въпрос дали европейските страни ще могат да дават още оръжия на Украйна, Стефан Янев разяснява, че това е обект на спекулации.

„ България изпраща помощ в точния момент. Разликата е сред специфична военна интервенция и война “, сподели още водачът на „ Български напредък “.

Относно свадите в Народно събрание за визитата на военния ни министър в Украйна, Янев разяснява, че става въпрос за разграничение по отношение на действието на служебното държавно управление.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР