Втори месец царският дворец в крепостта Царевец във Велико Търново

...
Втори месец царският дворец в крепостта Царевец във Велико Търново
Коментари Харесай

Бутиково заглавие на финала на тазгодишната „Сцена на вековете“



Втори месец царският замък в крепостта Царевец във Велико Търново е откритата сцена на българските оперни театри , които се показват в летния оперен сезон „ Сцена на вековете “. Българското национално радио е медиен сътрудник на фестивала, който потапя публиката в магията на балета, хубостта на класическата музика и изяществото на оперното пеене.
Още два спектакъла с интернационално присъединяване ще бъдат сложени до края на сезона , описа в ефира на предаването „ Чуй лятото “ маестро Владимир Бошнаков, артистичен шеф на „ Сцена на вековете “. 

На 29 август публиката ще види спектакъла на Варненската опера „ Ромео и Жулиета “ от Гуно. Режисьор постановчик е австрийката Урсула Хорнер, която слага главно в Македонската опера и балет. Маестро Владимир Бошнаков открехна завесата, че спектакълът е изнесен в Деня на мъртвите в Латинска Америка. Там в нетрадиционна конюнктура е пренесена любовната история с нов прочит на връзките сред Монтеки и Капулети.

Според артистичния шеф на „ Сцена на вековете “ актуалните режисьори непрекъснато търсят нов прочит на класическите заглавия . По думите на маестро Бошнаков подобен ще бъде и спектакълът, с който на 10 септември ще бъде закрит летният оперен сезон в крепостта Царевец . Това е сюрреалистичната опера от Астор Пиацола „ Мария от Буенос Айрес “. Постановката е на Пловдивската опера. За публиката най-интересно ще бъде, че в основната роля на танцьорката на танго Мария ще бъде певицата и актрисата Люси Дяковска. Постановката е направена доста зрелищно, разиграна е на няколко равнища и на разнообразни пластове драматургично и психически. Това е бутиково заглавие, което публиката ще може да види на финала на тазгодишното издание на „ Сцена на вековете “ , разкри маестро Владимир Бошнаков.  

Чуйте елементи в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР