Втори контингент от 30 военнослужещи от албанските сухопътните сили, командоси

...
Втори контингент от 30 военнослужещи от албанските сухопътните сили, командоси
Коментари Харесай

Втори контингент албански войници заминава за Косово

Втори контингент от 30 военнослужещи от албанските сухопътните сили, командоси и специфични елементи отпътува за Косово, с цел да взе участие в задачата КейФОР, оповестява уеб сайтът " Албениън дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Нико Пелеши, който участва на церемонията по изпращане на бойците, оцени момента като " специфичен ", защото военнослужещите отпътуват на задача като представители на страната в границите на напъните на НАТО за поддържане на сигурността и мира.

" Република Албания непрекъснато е доказвала, че е освен фактор на мира и стабилността в района и оттатък него, само че също по този начин и сериозен съдружник, който поема и носи товара на отговорностите си и в границите на груповата защита на алианса ", означи Пелеши.

Той акцентира твърдата поддръжка на Албания към стремежите на Косово за участие в интернационалните организации, а също по този начин оцени увеличеното наличие на силите на страните от алианса в границите на КейФОР.

" Подкрепата към Косово в стремежите му към участие в интернационалните организации, приносът към укрепването на мира и сигурността предизвикват развиването на района и попречват разпространяването на въздействието на други страни, което насочва предизвикателство към демокрацията в страните от Западните Балкани (...) Министерството на защитата прави оценка разполагането и увеличеното наличие на въоръжените сили от страните съюзнички и партньорки в задачата КейФОР. Това е значим принос на алианса за стабилността на Западните Балкани ", посочи още министърът.

Трийсетте военни от втория албански контингент ще служат региона на град Печ, Западно Косово, дружно със своите италиански и хърватски сътрудници, показва уеб сайтът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР