Втори ден продължава обследването на течове на вода в района

...
Втори ден продължава обследването на течове на вода в района
Коментари Харесай

Втори ден търсят течове в Перник

Втори ден продължава обследването на течове на вода в региона на " Стомана " - Перник. На място дойдоха министърът на стопанската система Емил Караниколов и регионалният шеф на Перник Емил Костадинов, съобщи Българска национална телевизия.

Снощи в завода влязоха служители на реда, прокурори, както и министрите на вътрешните работи и на стопанската система, с цел да локализират от кое място са загубите по водопреносната мрежа. След среща при премиера Бойко Борисов стана ясно, че се обследва мрежата по Клон 2, където се губят по към 90 литра на секунда.

Налага се да се създадат ровове през към 150-200 м в сектора, с цел да се разбере дали има повреди, или става въпрос за нерегламентирано отклоняване.

По време на празниците Перник ще бъде на омекотен воден режим и жителите на града ще имат вода от преди обед до 22 ч.

Като част от ограниченията против водната рецесия във вторник вечерта полиция и специалисти влязоха на територията на предприятието " Стомана ". Там се търсят точните места на течовете от водопреносното трасе. Целта е да се откри дали става въпрос за повреда или за нерегламентирано включване.

По-рано кмета на Перник Станислав Владимиров увери пред NOVA, че са локализирани огромните течове на водата, които усложняват рецесията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР