Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов (№226

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов (№226
Коментари Харесай

Дебютната победа в София изкачва Кузманов до личен връх в тениса

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов (№226 в света) ще прогресира до ново рекордно за своята кариера класиране в ранглистата на професионалната асоциация (АТР). Благодарение на извоюваната във вторник дебютна победа в Откритото състезание на София от категория " АТР 250 " той прави скок от 10 позиции в моментното нареждане и към днешна дата се намира на 216-о място.

Шанс да изпреварят 27-годишния пловдивчанин до края на актуалната седмица имат няколко тенисисти, които натрупат точки в шампионати от " Чалънджър " веригата на АТР. Няма по какъв начин обаче десетима състезатели да минат пред българина, което значи, че идния понеделник той сигурно ще се качи по-нагоре от актуалната си рекордна позиция и ще направи нова крачка към дебют в Топ 200.

Кузманов завърши присъединяване си в " София Оупън 2021 " на 1/8-финалите, отстъпвайки нощес с 5:7, 1:6 пред " щастливия губещ " от квалификациите Камил Майхжак (Пол). Мико стартира доста решително и със постоянна игра построи задатък от 4:1 в първата част. След това стартира да проличава умората му от тежкия триумф над Лоренцо Музети (Ит) ден по-рано и той съумя да вземе още единствено два гейма до края на мача.

" Не съумях да подкрепям високо равнище от началото до края. Започнах доста добре, бях доста пресен първоначално. След това последователно започнах да изгубвам мощ и сила, имах проблеми с дишането, с краката. Дадох всичко от себе си и пробвах всичко до края, само че е доста гадно, когато тялото просто не ти разрешава ", разяснява Мико.

С отпадането на Димитър Кузманов завърши и българското присъединяване в конкуренцията на сингъл в зала " Арена Армеец ". Часове по-рано Александър Лазаров загуби тежко мача си от I кръг против Филип Краинович (Сър), отстъпвайки пред международния №37 с 0:6, 3:6 единствено за 1:05 ч.

" Изключително съм отчаян. Това е може би най-слабият мач, който съм изиграл в София. Нямам доста какво да кажа. Сега ми следва отмора, тъй като в последните няколко седмици напрежението ми пристигна допълнително. Ще се опитам да изиграя няколко шампионата " Чалънджър " в Южна Америка. Целта ми до края на годината е да вляза в първите 350. Надявах се в София да печеля един-два мача и това да се случи тук, само че бях много надалеч от действителността ", показа четвъртата ни ракета (№462 в ранглистата).

Днес ще има два мача с българско присъединяване в шампионата на двойки от " София Оупън ". В I кръг Кузманов и Александър Донски ще се изправят против британците Джони О`Мара и Кен Скупски, а влезлите като запаси в конкуренцията Пламен Милушев и Радослав Шандаров ще имат за противници Снатяго Гонсалес (Мекс) и Андрес Молтени (Арж).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР