Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов започна

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов започна
Коментари Харесай

Димитър Кузманов спечели в Швейцария

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов стартира с победа присъединяване са на чалънджъра на клей в Цуг, Швейцария, който е от най-високата категория 125.

Осмият подложен се наложи над пристигналия от квалификациите представител на домакините Дилан Дитрих с 6:2, 6:1.

След 1:1 в първия сет пловдивчанинът, който на 28 юли ще навърши 30 години, влезе в серия и завоюва четири следващи гейма. При 5:1 той сервираше за спечелването на сета, само че се оказа в обстановка 15:40 след първата си двойна неточност в мача. 18-годишния Дитрих върна единия брейк, само че в идващия гейм Кузманов стигна до два сетбола след отличен смаш от центъра на корта и осъществя първия след форхенд в навън на противника.

В идната част Мико избави брейкбол в откриващия гейм, завоюва подаването си, а по-късно проби.  После той затвърди за 3:0. Кузманов продължи серията си с нов брейк след ефектна къса топка. При 0:5 Дитрих сервираше за оставане в срещата и съумя да прекъсна отрицателната си серия от шест следващи изгубени гейма. След това българинът застана на крайната линия, с цел да завърши срещата. Той стигна до мачбол, само че не съумя да го осъществя. С петия си ас Димитър получи нова опция, само че отново не съумя, както и след това при третата. На Кузманов му се наложи да избавя точка за пробив, преди да стигне до нов късмет, само че направи двойна неточност. След четвърти мачпойнт и отразен брейкбол Мико постави завършек на разногласието при петата си опция.

За триумфа той получава 11 точки за международната класация, където е на 174-ото място в този момент.

Следващият противник на Кузманов в Цуг се дефинира в мача сред чеха Свърчина и италианеца Жиганте.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР