Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Кузманов допусна обрат на четвъртфиналите на Чалънджър в Испания

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на шампионата от сериите " Чалънджър " на твърда настилка в Аликанте (Испания) с награден фонд 45 730 евро.

Българинът, който е номер 172 в международната класация, отстъпи на намиращия се на 13 места зад него маджарин Фабиан Марожан с 6:3, 5:7, 5:7 след два часа и седем минути игра.

Кузманов несъмнено може да съжалява доста за изпуснатата победа, защото и в трите сета успяваше да направи ранен пробив, само че единствено в първия съумя да го задържи. Пловдивчанинът, който е номер 4 в схемата на шампионата в Аликанте, поведе с 3:0 гейма в първия сет, което му стигна, с цел да вземе откриващата част с 6:3.

Българинът изглеждаше на крачка от триумфа още във втория сет, в който водеше с 4:2 гейма. Тогава обаче седмият в схемата Марожан съумя да обърне хода на дуела, печелейки пет от идващите шест гейма, с цел да изравни сетовете след 7:5.

В решителния трети сет Кузманов още веднъж имаше самодейността първоначално, когато поведе с 2:0, само че незабавно позволи да се стигне до равнене. При 3:3 гейма българският тенисист още веднъж имаше две благоприятни условия за пробив, само че не се възползва от тях, а Марожан съумя да затвори мача от първия си мачбол при 6:5 гейма в третия гейм.

На полуфиналите Марожан ще срещне спечелилия от двойката сред италианеца Салваторе Карузо и словака Лукаш Клайн.

За присъединяване си на четвъртфиналите Димитър Кузманов ще вземе 1260 евро от наградния фонд и 16 точки за международната класация.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР