Втора подписка на ученици до просветния министър Красимир Вълчев. След

...
Втора подписка на ученици до просветния министър Красимир Вълчев. След
Коментари Харесай

Гимназисти пишат на министъра: Съкратете матурите

Втора подписка на възпитаници до просветния министър Красимир Вълчев. След като в края на януари гимназисти се оповестиха против матурите в 10 клас, в този момент зрелостници упорстват за редуциране на материала за заключителните изпити.

Петиция за редуциране на изпитния материал на държавните зрелостници изпити след 12-и клас набира мощ. В нея към този момент са се подписали към този момент към 2 000 възпитаници, които считат, че онлайн образованието не им е дало нужната подготовка, с цел да се оправят добре на матурите.

Автор на петицията е Дениел Димчев, който е възпитаник в 12 клас. Той изяснява, че последните две образователни години учениците от випускът му е бил принудени да прекарат по-голямата част от образователните си занятия пред компютъра и показва, че от 18 месеца единствено 7 са били присъствени. „ За страдание този тип образование не за всички е задоволително потребно, само че количеството материал, върху който ще се състоят Държавните зрелостни изпити, остава за поредна година неизменен “, написа Димчев в описанието към анкетата. По думите му неналичието на физически контакт с учителя слага ученика пред сложен развой на образование., голям брой външни фактори като нестабилна интернет връзка също пречели на онлайн образованието. „ За да бъде сполучливо взет образователен материал онлайн е нужно повече време, за разлика от присъственото, където учениците имат непрекъснат контакт с учителя “, написа още зрелостникът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР