Втора масова стрелба разтърси Сърбия, убити са 8 души, а

...
Втора масова стрелба разтърси Сърбия, убити са 8 души, а
Коментари Харесай

Отчаян ход на Вучич. Как ще спре трагедията в Сърбия

Втора всеобща пукотевица раздруса Сърбия, убити са 8 души, а 13 - ранени.Предполагаемият стрелец е арестуван след огромна полицейска интервенция.

Стрелбата се случва в първия ден на тридневния печал, разгласен в Сърбия откакто 13-годишен възпитаник в Белград простреля 8 свои съученици и охранителя на учебното заведение си. След днешната покруса, сръбският президент Александър Вучич настоя за цялостно разоръжаване на страната.
-->
21-годишен наследник на някогашен боен открива пукотевица по учебен двор в село Дубона, убивайки млад служител на реда и неговата сестра и ранявайки няколко души, след което се насочва към прилежащото село Мало Орашие.

С автомат " Калашников " мъжът е стрелял по автомобил и по беседка, на която са се събрали шестима души. Всички те стават жертви на 21-годишния стрелец, предава Българска национална телевизия.

Екипът на публичната телевизия разговарял с локални хора и публицисти и никой няма отговор на въпроса какъв е претекстът на мъжа, както и за какво се е стигнало дотук.

Само за 72 часа са убити към 16 души в Сърбия - нещо, невиждано в мирни условия. Затова през днешния ден президентът на страната Александър Вучич се разгласи за цялостно разоръжаване, тъй като броят на притежаваните оръжия в Сърбия е необикновено огромен - както на законните, по този начин и на противозаконните.

Президентът разгласи, че всеки, който има нелегално оръжие, може в период до един месец непринудено да го съобщи на управляващите без никакви последици. След приключването на този месец обаче, ограниченията ще станат драконовски, предизвести той.

Досега Александър Вучич постоянно се е обявявал обществено против смъртното наказване, само че след тези две нещастия, не изключи то да бъде върнато.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР