Втора българска WIZZ база, 6 нови линии Wizz Air, най-голямата

...
Втора българска WIZZ база, 6 нови линии Wizz Air, най-голямата
Коментари Харесай

WIZZ AIR открива 28-а база във Варна

Втора българска WIZZ база, 6 нови линии

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, и водещ транспортьор в България, през днешния ден чества значимо събитие-откриването на 28-а база във Варна, България. Авиокомпанията базира един нов аероплан Airbus A320 на летище Варна, стартирайки шест спомагателни нискотарифни линии от втората база в България до Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър, Милано Бергамо в Италия и Тел Авив в Израел. С от дълго време известната Лондон Лутън и неотдавна откритата вътрешна линия до София, Wizz Air в този момент свързва Варна с осем дестинации в седем страни, на цени от 29.99 лева*.

Установяването на база съставлява инвестиция на WIZZ във Варна от 99 милиона долара** и основаване на 36 директни работни места в самолетната компания. Оперативната база и разширението на мрежата ще допринесат за развиването на локалната стопанска система, подпомагайки авиацията, превоза, хотелиерството и туристическата промишлености. През 2017, Wizz Air има 333,000 места пуснати в продажба по линиите от Варна, което съставлява 218% растеж на годишна база.

Първият български полет на Wizz Air излетя от София през септември 2005. Оттогава самолетната компания стана пазарен водач в страната и е превозила повече от 9.5 милиона пасажери от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, разширявайки непрекъснато нискотарифната си мрежа.
Wizz Air в този момент има осем основани в България самолета, седем в София и един на летище Варна, и над 300 чиновници, насочен към клиентите екипаж. През първите шест месеца на 2017, повече от един милион пасажери са пътували с WIZZ до и от България, 39% повече в сравнение с през същия интервал на предходната година. С разширената си мрежа, оперативността на самолетната компания, поддържа повече от 1300*** индиректни работни места в асоциираните промишлености през 2017.

Подчертавайки уговорката си към България, Wizz Air към този момент разгласи доста разширение на потенциала си на Летище София, от март 2018, като добави две нови линии и общо 22 спомагателни седмични полета към разписанието си.
Wizz Air в този момент предлага 44 линии от три български летища.



Оуен Джонс, корпоративен шеф на Wizz Air, сподели: " Като водеща самолетна компания в България, сме щастливи да отбележим незабравим стадий с откриването на втората WIZZ база в страната. Нашата нова оперативна база на Летище Варна основава редица локални работни места в WIZZ и с нашите бизнес сътрудници, и открива повече благоприятни условия за България, с осем нови маршрута от Варна. С рекорден брой 333,000 места в продажба през 2017, ние чакаме, че новите ни полети и ниски цени ще привлекат повече гости към Българското черноморско крайбрежие, което ще подтиква туризма и хотелиерството. От друга страна сме уверени, че клиентите във Варна ще оценят опцията за посещаване на вълнуващи WIZZ дестинации на нашите налични цени, до момента в който се радват на отличното ни обслужване на борда. Ние оставаме отдадени на Варна и с неспокойствие чакаме да продължим нашето ползотворно съдействие с летището. "

Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на Фрапорт България, сподели в речта си по време на откриването: „ Днес, най-розовият, най-синият и най-яркият ден е доста прочувствен за нас, тъй като бележи откриването на 28мата Wizz Air база тъкмо тук на Летище Варна и стартирането на 8 целогодишни линии. Също по този начин бележи сполучливото довеждане докрай на тригодишен интервал на договаряния и срещи с нашите сътрудници и другари от Wizz Air. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР