Всяко семейство, което живее в Новград, община Ценово, обл. Русе,

...
Всяко семейство, което живее в Новград, община Ценово, обл. Русе,
Коментари Харесай

Коледна картичка ще получи всяко домакинство в русенското село Новград

Всяко семейство, което живее в Новград, община Ценово, обл. Русе, ще получи картичка с пожелания за настъпващите коледни и новогодишни празници. Изненадата е готова от работещите в Народно читалище „ Христо Ботев “ на община Ценово. Всяка картичка е ръчно направена и съдържа обръщение към всеки член от семейството.

Под сръчните пръсти на двете служителки са направени тъкмо 316 картички, толкоз са обитаемите парцели в обитаемото място. Надписани са и толкоз пликове до получателите. Читалищните служащи към този момент започнаха да доставят коледните изненади до домовете и до момента са обиколени повече от половината адреси.

„ Опитваме се коледния дух да доближи до всеки дом. В селото живеят значително възрастни и самотни хора. Те сигурно ще се зарадват на благотворителния жест “, показа Десислава Симеонова – секретар на читалищното настоятелство. По този метод читалището припомня за себе си и че в изискванията на пандемична конюнктура работи в името на хората.

Изработването на картичките с коледните и новогодишни пожелания лиши на двете служителки близо месец.

„ Предварително събрахме информация за всеки гражданин от селото. Не сме пропуснали даже и новородените деца. Така всеки ще се почувства специфичен “, добавя читалищният секретар. Веднага след началото на разноса по домовете доста от хората по телефон или в обществените мрежи благодариха за жеста на добротворство.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР