Всяко съвеременно момиче, което залага на удобството в ежедневието си,

...
Всяко съвеременно момиче, което залага на удобството в ежедневието си,
Коментари Харесай

Модата на обувките-балеринки се завръща

Всяко съвеременно момиче, което залага на удобството в всекидневието си, знае, че има правилен съдружник в – неуморните балеринки. Равните обувки са същинско избавление в градската среда, вписват се с усет както към спортни дънки, по този начин и към елегантна рокля. Подходящи са както за офиса, по този начин и за небрежна разходка в парка. Те са онази загадка съставна част за комфорт и грациозност, която да устреми брадичката ни малко по-високо.

За тях се приказва още в приказките, в които от деца знаем, че постоянно има доза мъдрост. Една от историите споделя за цар, който по време на дългите походи наранил краката си. Тогава заповядал да покрият земята, на която ще се движи, с кожа. Царедворците се тормозили по какъв начин ще изпълнят заръката му. Един влъхва го посетил и му споделил „ Ако би трябвало да покрием земята с кожа, това ще е доста скъпо и ще би трябвало да погубим доста животни. Но в случай че си увиете краката с кожа, те няма да ви болят. “ Така било посято семето на концепцията за обувките-балеринки.

Салваторе Капецио основава първите в историята обувки, които се доближавали до балетните, само че били пригодени за разходки на открито и за елементарни дами, а не за балерини. През 1949г. популярните обувки изгряват на корицата “Вог”. Във Франция пък с направата им се занимава Роуз Репето. В нейната работилница през 1957г. идва Бриджит Бардо със специфичната молба – да се изработят балеринки със заоблени върхове и панделка начело. На актрисата толкоз й харесват, че става неразделна с тях. Във кино лентата „ И Бог сътвори дамата “ с Брижит Бардо се появила точно с тях.

Друга почитателка на незаменимия комфорт на балеринките е Одри Хепбърн. За нея Салваторе Ферагамо основава моножество модели. Причината? Те били най-предпочитаният тип обувки от актрисата. Грейс Кели, Катрин Деньов и доста други също признават на красивите обувки, като ги трансформират в непрекъсната част от тоалетите си. По-късно звезди като Кейт Мос, Риана и Сиена Милър продължиха традицията.

Балеринките вършат смела танцова стъпка и към 2022г. И това си проличава изключително мощно – от реверанса към тях във възобновяването на „ Клюкарката “ до ревютата пролет 2022. Едно е несъмнено – балеринките са непреходни, когато става дума за комфорт и грациозност в едно. Те постоянно ще ни основават чувството, че се движим с лекост и заобикаляме ловко всеки житейски проблем, като в същото време ни държат крепко стъпили на земята.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР