Всяко правителство започва от нулата и заличава всичко онова, което

...
Всяко правителство започва от нулата и заличава всичко онова, което
Коментари Харесай

Станишев: Пагубно е всеки път да започваме от нулата

" Всяко държавно управление стартира от нулата и заличава всичко това, което предходното е предписание. Не може всякога да го вършим. Така някогашният министър председател и водач на Партията на европейските социалисти разяснява пред кореспонденти в Берлин политическата обстановка у нас. В немската столица се събраха водачи на ПЕС, с цел да обсъдят какво да подхващат като обща политика за справяне с коронавирус рецесията. 

Станишев съобщи още, че всичко това, което се приказва за над 10-годишното ръководство на ГЕРБ във връзка с корупцията, е правилно и че трябва промени в съвсем всички сфери. Властта развращава, а продължителната го прави в доста по-голям мащаб, само че не може всякога да започваме от начало, добави той. Според него би трябвало да се получава последователност в политиката и в ръководството. " Малко повече здрав разсъдък и да има разговор по значимите въпроси, които засягат българите ", уточни той, като даде образец с националния проект за възстановя от рецесията. Станишев описа, че е в непрекъснат контакт с вицепремиера Атанас Пеканов във връзка с Плана, като европейските социалисти давали целия си запас, с цел да може по-бързо той да бъде импортиран в Европейска комисия. 

Лидерът на ПЕС счита, че след изборите на 11 юли ще бъде формирано държавно управление. " Няма да се стигне до нови избори, само че до каква степен ще е стабилно това държавно управление, е различен въпрос ", добави той. Колко ще оцелее новият кабинет зависело от програмата, която ще предложи. 

 В речта пред сътрудниците си от ПЕС, Станишев съобщи, че Европейският проект за възобновяване – " Следващо потомство Европейски Съюз "  – носи белега на социалдемократите поради трите си съществени стълба. Солидарност – нито един европейски жител и нито една страна не би трябвало да бъдат изоставени. Второ, вложения в бъдещето и рационализация на стопанската система, тъй че тя да бъде конкурентоспособна. Нов метод към европейската интеграция, даващ невиждани принадлежности, за превъзмогване на проблемите, пред които жителите и стопанските системи ни се изправят, разяснява още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР