Служебният кабинет прави различни смени в службите за сигурност с

...
Служебният кабинет прави различни смени в службите за сигурност с
Коментари Харесай

Служебното правителство направи промени в службите

Служебният кабинет прави разнообразни смени в службите за сигурност с няколко решения, взети на държавното управление съвещание в сряда. Рокадите засягат управленията на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР), както и Държавната комисия по сигурността на информацията.
ДАНС
Георги Георгиев е назначен за заместник-председател на ДАНС с 5-годишен мандат, който ще продължи до 28 юли 2028 година Георгиев заема мястото на предварително освободения Петър Петров.

Припомняме, че Петров бе освободен от кабинета „ Главчев “ през април тази година. Тогава кабинетът оправда решението си с писмо на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, с което предлага освобождението на Петров. Петров бе народен представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ преди да стане част от ДАНС.

Новият зам-шеф е е дълготраен чиновник на организацията и дава отговор на условията от Закона за Държавна организация „ Национална сигурност “ за заемане на длъжността, оповестяват от държавната осведомителна работа.
ДАР
С друго свое решение Министерският съвет освобождава Калин Цеков от длъжността заместник-председател на Държавна организация „ Разузнаване “, считано от 1 юли 2024 година Като претекст за решението се показва постъпило заявление на Цеков с молба да бъде освободен от длъжността.

Припомняме, че Цеков бе назначен на длъжността през март 2022 година от постоянния кабинет „ Петков “.
ДКСИ
Целият състав на ДКСИ е заменен с нов. За ръководител е избран Петър Грошлев, за заместник-председател - Ивайло Конакчийски, а за членове - Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски.

Със същото държавно решение Цвятко Георгиев е освободен като ръководител на комисията. Освободени са и досегашните членове Симеон Николов, Алекси Алексиев и Иво Великов, чийто 5-годишен мандат е изминал.

Петър Грошлев е приключил ВНВУ „ Васил Левски “, както и Академията на Министерство на вътрешните работи. От 1987 година до 1992 година е бил пълководец на взвод и рота в Българската войска. Работил е в региона на сигурността и вътрешния ред като чиновник в Министерството на вътрешните работи – като полицейски контрольор, шеф бранш, шеф на ОДМВР - София.

Ивайло Конакчийски е приключил ВНВАУ „ Панайот Волов “. Дългогодишен чиновник в Министерство на защитата. Работил е и в Министерство на вътрешните работи, заемайки управителни длъжности, като към сегашния миг работи в Прокуратурата на Република България.

Богдан Богданов е приключил СУ „ Св. Климент Охридски “ и Академията на Министерство на вътрешните работи. Работил е в Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Министерство на външните работи и Държавна организация за бежанците.

Динко Лулев е приключил Икономическия университет - Варна. Той е дълготраен чиновник в Държавна организация „ Национална сигурност “.

Атанас Райдовски е приключил Правно-историческия факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ - Благоевград. Работил е в Национална работа за сигурност при Министерство на вътрешните работи - Хасково, към сегашния миг е специалист в ДАНС.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР