Всяко едно разцепление на всяка една партия представлява кризисен момент.

...
Всяко едно разцепление на всяка една партия представлява кризисен момент.
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Няма партия, която да не се е разцепила

Всяко едно разединение на всяка една партия съставлява спешен миг. В Народно събрание не съм член на парламентарната група. Какво се е случило и какво е напрежението сред тези депутати - не мога да разясня. Като човек, който взе участие в три избора, това, което виждам, е противен миг. Ако има такова напрежение, би трябвало да се обсъдят вътре, в самата конструкция. Това е естественият ред.

Това сподели интернационалният секретар на " ИТН " Димитър Гърдев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му остава чувството, че тези процеси са индуцирани извън и тъкмо в този миг са били задействани.

" Това е спешен миг за всяка една партия. Нито една партия, парламентарна група, не е застрахована от сходно нещо. Затова механизмите, които се построяват в партията, са извънредно значими. Няма партия, която да не се е разцепила - и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи. Да си спомним за НФСБ ", добави Гърдев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е безапелационен, че властта трансформира хората. Гърдев разяснява и тематиката за РСМ.

" Намираме се в навечерието на доста значимо решение. Тази седмица стартират срещите на групите, които приготвят огромната среща, която ще е на 23-24 юни. Времето е извънредно малко, ние сме сложени в обстановка, в която да дебатираме външнополитическата си позиция, която е вкарана във вътрешнополитически спор. Призовавам всички да спрат всевъзможни размятания и клевети ", акцентира интернационалният секретар на партията.

Той показа, че от партията му са поискали изключително закрито съвещание по тематиката за Република Северна Македония.

" Да се видят безусловно всички обстоятелства, както и Генчовска да изложи своята позиция. Не бива да оставяме страната в рецесия. Бях началник на екипа на Има Такъв Народ, когато постигнахме съдружното съглашение за външната политика - 7 часа, от които 2 часа за Македония. Много добре знам какво сме предложили и знам какви задължения бяха поети и от господин Кирил Петков, и от нашите останали съдружни сътрудници ", добави Димитър Гърдев.

Според него не може да имаш упования във външната политика, а би трябвало да имаш ясна цел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР