Всяка трета българка е жертва на домашно насилие. Всяка десета

...
Всяка трета българка е жертва на домашно насилие. Всяка десета
Коментари Харесай

,,Трябва да ядеш много бой, хубавите жени се бият“: Проговориха наши звезди, жертви на насилие

Всяка трета българка е жертва на домашно принуждение. Всяка десета е търсила протекция. 62% от убитите дами са починали в дома си при условия на домашно принуждение. За тези обстоятелства няма единна държавна статистика, тъй като България не поддържа такава. От началото на годината у нас са убити 10 дами. Близо 1 милион дами в България пък страдат от домашно принуждение, само че си мълчат. Сред известните персони у нас също има такива, които са физически унизени от мъжете си. В последните години от ден на ден известни дами проговарят, че са ставали жертва на домашно принуждение. „ Уикенд ” се опита да събере на едно място известните ни сънароднички, които са бити от мъжете си.
Преди 13 години манекенката Катрин Вачева бе пребитата от футболиста на ЦСКА Орлин Орлинов. Тя бе със строшен нос, разтърсване на мозъка и редица пострадвания след траялия с часове побой. Катрин закарала играча до дома му, само че отказала да се качи у тях, което разгневило Орлинов. „ Спрях пред тях, само че той не ме пусна да си потегли. Удари ме и ми счупи носа. Крещеше ми: „ Коя си ти, къде ще вървиш? ”. Повали ме на земята, удряше ме в корема, в гърба. Станах цялата в кръв. Тегли ме 2 метра по стомах до входа му. Всичко стана в кръв, целият му паркет. Първоначално сподели, че би трябвало да хапвам доста пердах, тъй като съм хубава, а хубавите дами би трябвало да се бият ”, описа Вачева.
Първоначално много хора я упрекнаха, че си измисля и желае да го очерни, само че след това се оказа, че и други дами са били бити от Орлин, само че единствено брюнетката се захвана да го съди. „ Беше тежко дело. Доста безобразно се държаха проверяващите през тези 4 години. В последна сметка истината спечелва ”, съобщи Катрин след години вървене по тъгите. По време на делото хубавицата получавала и закани от разнообразни хора. Самият състезател не се е свързвал с нея, с изключение на с няколко есемеса след побоя с вярата да не се стигне до полиция. Самият Орлинов я заключил в дома си и в продължение на към 8 часа не я пуснал, като от време на време я пребивал.
„ Никога не е имал към мен непосредствено полови подмятания, държеше се другарски и благо, просто се промени. Според мен има някакви душевен проблеми. В момента, в който ме качи принудително в жилището си, безусловно на тил, побоят беше час и половина, по-късно не ме пускаше да си потегли. Наложи се да си върша пластични интервенции, тъй като имах счупени кости в носа и трябваше да се намести ”, съобщи потърпевшата. Побойникът получи условно година и половина затвор с 3 години изпитателен период. Освен това му бе наложена и санкция от 10 000 лева Днес Орлин Орлинов е на независимост и няма данни да е посягал на други дами.
Теодор Давидов – Гринго тероризираше Софи Маринова в продължение на години. Бабаитът от Айтос постоянно ступваше гласовитата певица, а тя наивно очакваше да се промени и да спре да я бие. Софи и Тодор Давидов се ожениха при започване на 2019 година на обилна сватбена гала с 250 посетители, само че бракът им продължи единствено 5 месеца. До развода им се стигна след поредност от побои, нанесени на фолк певицата от Гринго, при един от които ръката на Софи бе счупена и тя дълго време бе гипсирана. След развода им обаче звездата още веднъж се събра с нападателния ром. Двамата на няколко пъти се събираха и разделяха, до момента в който Теодор не ограби златни украшения и полезности от вкъщи на ромката в Етрополе. Софка най-сетне събра сили и натири побойника. Това се случи преди по-малко от 2 години. Той я преби за последно, събра си багажа и отпътува за Германия, където, бе тикнат в пандиза поради нанесен побой над собствен братовчед. Софи обаче продължава да е влюбена в него и съгласно осведомени го посещава в пандиза.
Преслава също ядеше шамарите от към този момент починалия Георги Станоев – Малката Бирма. Двамата се сбиха грубо пред стотици зяпачи в чалгаджийница на Слънчака. Тогава той я бутна и й удари пестник, а тя разруши стъклена чаша в главата му. В чалга гилдията се разяснява, че Преслава била синоним на боксова круша за Бирмата. Той постоянно я биел, тъй като неистово я ревнувал. Добричлийката се стопи с 20 кг точно по време на бурната им връзка. От обкръжението й издават, че тя гладувала с дни, откакто мъжът й непрекъснато й натяквал, че „ наподобява на свиня ”. „ Обидите, че е дебела, бяха нонстоп. Горката беше психясала на тази тематика. Едно кило да качи, изпадаше в суматоха, че Георги ще я изгони “, разкриха преди време приятелки на тероризираната изпълнителка. В последна сметка двамата се разделиха и агонизиращата им връзка завърши дефинитивно, а Преслава беше сменена от Алисия в леглото на богаташа.
Наскоро Елен Колева призна, че преди време е била унизена физически и душевен от прочут мъж. Актрисата не разкри името на тормозилия я, само че съгласно осведомени това е някогашният притежател на „ Олинеза ” Александър Найденов. „ Мълчах от боязън и тъй като съм доста добре възпитана да знам какво да кажа и по кое време да замълча “, разкри преди време „ шивачката ”. Все отново актрисата признава, че в случай че един ден напише книга, в нея ще опише всичко, каквото в действителност се е случило с нея и индивида, с който е била 6 години.
„ Любовите ми бяха извънредно трагични, тежки, разтърсващи, пречистващи и трансформиращи. Нито един от мъжете не остана до мен. Те не бяха мъже за дълъг път. Случвало ми се е доста пъти да се усещам самотна във връзките си. Но с помощта на всичко това станах много мощна ”, показа Колева. И посочи, че по пътя е изгубила освен доста хора, само че и мястото в специалността си. „ Когато трябваше да предпочитам, се отхвърлих от кариерата, с цел да избегна ревността на индивида до мен. Никога не бих повторила същата неточност “, разяснява Елен Колева, която сега няма гадже. Преди време хубавицата намекваше за шамарите, които е яла от ревностния си другар, само че в никакъв случай не го е заявявала в прав текст. Елен съжалява, че е пропиляла най-хубавите години от живота си с Александър Найденов. Актрисата едвам в този момент осъзнава какъв брой доста е пропуснала през тези 6 години. Колева признала пред най-близкото си обграждане, че е отказвала куп оферти за функции, с цел да угоди на „ майонезения ” необут. За страдание, в този момент към този момент е прекомерно късно.
„ Не обърнах внимание на специалността си, когато трябваше, когато бях в разцвета. Имаше един миг, който трябваше да хвана, а аз го пропилях поради персоналния си живот ”, прави си равносметка 38-годишната актриса. Става въпрос за времето след грандиозния си триумф с ролята си във кино лентата „ Шивачки ”. За нея родената в Монтана хубавица печели премия за най-хубава актриса през 2007 година Малко откакто сграбчи наградата, Елен започва връзката си с Александър Найденов. Той поставя завършек на 22-годишния брак с жена си, от която има двама синове, и заживява под един покрив с Елен. Бизнесменът и младата актриса си дали обещание „ прочувствена и полова честност на 100 % ”, както самите те споделяха по времето, когато бяха дружно. След разлъката с Александър Найденов Колева си откри работа в Народния спектакъл, само че скоро по-късно я уволниха. Дълго време се говореше, че бившето й гадже има пръст както в назначението й, по този начин и в изгонването й. Нито той, нито Елен обаче са коментирали тези клюки.
Певицата Дебора също бе пребита пред блока, в който живее. За това тя упрекна някогашния си другар. Трима непознати мъже я нападнаха пред дома й, нанесоха удари по лицето й. Според нея те са изпратени от някогашния й другар Стоян Стоянов. Преди това и персонално той е нанасял побой върху нея. Стоян и Дебора се разделиха единствено месец откакто се роди синът им Самуил.
„ На кръщенето на детето ми се скарахме с някогашния ми доста грубо. Не бях поканила неговата нова другарка на празника, както и тогавашния мой другар. Бяхме двете фамилии, не беше удачно съгласно мен да поканвам новите ни половинки. Бившият ми беше използвал алкохол, очевидно беше прекалил. Започна да крещи пред всички посетители, да ме заплашва, че ще ме убие ”, призна преди време чалгаджийката. Днес тормозът над Дебора е в историята, тъй като тя не поддържа връзка с някогашния си, само че към момента помни багра, който е изяла преди години и това я е травмирало за цялостен живот.
Жана Бергендорф също бе подложена на сериозен побой от страна на гаджето си Леандър. Приятели на певицата издават, че до момента в който били дружно, той постоянно й посягал и непрекъснато й желал пари за дрога. След багра Жана беше с комоцио с големи хематоми по тялото си. Двамата възлюбени се събираха и биеха още няколко пъти, като в последна сметка се разделиха дефинитивно. Жана е споделяла, че мъжете на майка й също са я били. Леандър пък твърдеше, че не той я е налагал, а тя него.
Актрисата Диана Димитрова е един от последните втрещяващи случаи на принуждение. Побоят е отпреди 6 години, само че тя го разкри едвам неотдавна. Шокиращото самопризнание за експанзията актрисата направи 3 дни след Международния ден за битка с насилието над дами. Диана сподели голям брой фотоси, на които се виждат синини по ръката й и белези по лицето. Димитрова твърди, че случаят се е случил пред 30 души снимачен екип. Първоначално актрисата не призна по какъв начин е името на побойника, само че преди няколко седмици удостовери информацията ни, че това е Юлиан Вергов. Разбира се, Вергов отхвърля да е удрял своята колежка, като твърди, че единствено я е бутнал, а тя се е наранила на закачалката. Съдебната и словесната драма сред двамата занапред следва.
Последният случай на принуждение е на фолк дивата Мария, която беше пребита от мъжа си Мирослав Соколов. Според хора от сектора Отварачката на няколко пъти е била боксова круша на ревностния Миро Дзвера. Всеки път чалгаджийката е преглъщала достолепието си в името на любовта и парите. Последния път боят е бил най-жесток, само че не това е предизвикало Мария да се замисли дали да подаде документи за бракоразвод, а фактът, че се разчу за побоя. Двамата към този момент оправиха връзките си и още веднъж са щастливо семейство. В изявление за „ Уикенд ” Мирослав Соколов изрично отхвърли да е упражнявал принуждение над Мария.
Нейната колежка Андреа също преди време загатна, че е била бита от някогашния си избраник Кубрат Пулев, само че по този начин и не разяснява непосредствено дали е удряна. В навечерието на раздялата й с Кобрата русокоската разгласява в обществените мрежи фотоси, на които си личеше, че има синини и подутини по лицето си. „ Извинявай, че изкарах истината ”, написа тогава към фотото, което бе споделено на стори в инстаграм, а малко по-късно фотографията изчезна от профила на Андреа.
Младата певица Тита също изяде багра от някогашния си Недко Николов. При раздялата им здравенякът счупи два пръста на изпълнителката и се разделиха със скандал. ММА боецът беше буен, че по медиите се разчу за насилието на Христина Христова, както е същинското име на певицата. Тита не отхвърли новината за побоя. Най-доволни от раздялата били родителите на изпълнителката, които по никакъв начин не харесвали нападателния примат Недко.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР