Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове,

...
Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове,
Коментари Харесай

Кампанията #ПромениКартинката провокира с изложба пред Народния театър и вдъхновяващ проект съвместно с НАТФИЗ

Всяка секунда по света се изхвърлят погрешно десетки хиляди фасове, за чието разграждане са нужни сред 3 месеца и 15 години. За да сигнализира за този проблем, Филип Морис България започва осведомителната акция #ПромениКартинката, която цели да увеличи информираността за замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове и да предизвика към отговорно потребителско държание.

Кампанията продължава да разкрива обстоятелствата към казуса с откриването на галерия в столицата пред Народен спектакъл „ Иван Вазов ". Със съдействието на вестник Стандарт и с поддръжката на Столична община, осведомителните пана, включващи атрактивни визии и данни за замърсяването на околната среда с фасове, ще могат да бъдат видени от 9-и май до 23-и май.

" Според плашещата статистика всяка четвърта изпушена цигара попада в парка, на улицата или на плажа, вместо в кошчето. Вярваме, че осведомителната акция #ПромениКартинката може да промени настройките в обществото към този световен проблем, който по един или различен метод визира всеки един от нас. ", споделя Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България, по време на медийно събитие, отдадено на актуалните и идните начинания на акцията.

Пред гостите бе показана идната самодейност на #ПромениКартинката. Кампанията продължава с апела „ да променим картинката и в арт-кварталите на България " - пространствата, които притеглят с многообразието от интензивности, отдадени на изкуството, образованието и развиването на градската среда.

По време на събитието за първи път бе показан и вълнуващият видео план на #ПромениКартинката и НАТФИЗ. 7 екипа от студенти 2-и курс в специалностите постановка, операторско майсторство, драматургия, монтаж, тон и продуцентство сътвориха видеа, въодушевени от осведомителната акция и показаха световния проблем с погрешно изхвърлените цигарени фасове през призмата на изкуството, отправяйки зов за отговорно потребителско държание. Част от студентите, както и Ас. доктор Христо Бонев, учител в компетентност „ Филмово и телевизионно продуцентство " в НАТФИЗ, бяха измежду специфичните посетители на събитието. Щастливи от взаимната работа и крайния резултат, те споделиха, че изобретателното предизвикателство е въодушевило всеки от екипите да показа казуса по допустимо най-ангажиращ и докосващ усещанията на феновете метод.

Въздействащите видеа предизвикаха мигновени реакции и провокираха полемика сред някои от известните персони, прегърнали идеята на осведомителната акция, измежду които са писателят и радиоводещ Гери Турийска, група Остава, журналистът и радио водещ Ники Кънчев и PR специалистът Ива Екимова.

„ Не бива да неглижираме изхвърлянето на даже един цигарен фас погрешно. Личният образец е най-съществен в задачата ни дружно да променим картинката ", споделиха Георги Георгиев и Боян Петков от група Остава, които са измежду правилните съидейници на осведомителната акция.

„ Трябва да използваме трибуната си, с цел да приказваме за значимите тематики, които дефинират освен метода ни на живот, само че и бъдещето на идващите генерации. Подкрепям акцията #ПромениКартинката, тъй като имам вяра, че можем да живеем в по-чист и хубав свят, в случай че обединим старания в осъществяване на тази цел ", добави Гери Трурийска.

От старта си акцията #ПромениКартинката притегля вниманието на обществото с разнообразни начинания. През лятото на 2021 година бяха сложени въздействащи визии по 40 плажа на българското Черноморие, а през есента бяха проведени доброволчески акции по разчистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе. По време на почистванията близо 180 доброволци, над 50 чиновници на Филип Морис България, сътрудници и поддръжници от локалните общини събраха общо 620 кг фасове и други боклуци. На Световния ден за разчистване на околната среда, 18 септември, пък бе открита и едномесечна галерия с осведомителни пана на #ПромениКартинката в Градската градина в Пловдив. Веднага по-късно изложбата се придвижи и в София в градинката на НДК, където атрактивните визии предизвикаха вниманието на минувачите.

Гледайте особено основаните видеа на #ПромениКартинката взаимно с НАТФИЗ тук -

Научете повече за обстоятелствата към световния проблем със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове на и на Фейсбук страницата на акцията #ПромениКартинката
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР