Всяка майка е нетърпелива да представи своето новородено пред близки

...
Всяка майка е нетърпелива да представи своето новородено пред близки
Коментари Харесай

Имаш нова идея. А сега накъде? - II

Всяка майка е нетърпелива да показа своето " новородено " пред близки и другари. И в случай че на бебето може да се върже червен конец срещу уроки, то с концепцията би трябвало да бъдете внимателни като внимавате на кого я показвате. Ако с колежката си сте в директна конкуренция за покачването, което следва, да й се похвалите със своята хрумка би било еднакво на автогол в последната минута в оспорвано футболно дерби.

Парирането на любопитните въпроси от вида „ Ти в този момент с какво се занимаваш? ” обезпечава освен времево преимущество за разработка, само че и държи конкуренцията в напрежение, с което я прави нестабилна. В любовта, на война, а и в кариерата ударите под кръста и хитрите номера са позволени. Ако една концепция минава през няколко равнища на утвърждение, може да я визиите в задатък на някои от хората, които вземат решение. Предварителното запознаване с новостите ще им даде време да обмислят добре обстоятелствата, да сдъвчат информацията и концепцията да не заседне в гърлата им.

Когато студентите приготвят дипломната си работа, те непрекъснато работят със своя началник. Той последователно се среща с концепцията, разработвания проблем и причините. Добре вникнал с създаването, ръководителят на дипломната работа се трансформира в най-хубавия бранител на студента пред изпитващата го комисия. Първите усещания са най-важни, тъй че добре подгответе презентация си.

Бъдете стимулирани, вярвайте в себе си. Представете си, че сте артист и би трябвало да спечелите публиката на своя страна. Ако изнесете положително зрелище, ще се радвате на бурни овации. Започнете с нещо мощно – смешка или неочакван статистически факт, който ще прикове вниманието на всички. Движете се, до момента в който говорите. Така карате слушателите освен да наблюдават тялото ви с взор, само че и мисълта ви. Използвайте къси фрази, с цел да сте сигурни, че не сте изгубили концентрацията на близките, до момента в който се пробват да проследят дългото ви изявление.

Независимо от резултатите, има два обстоятелството, които могат да дадат нова посока на развиването ви.

Лошата вест: няма нищо ново под слънцето.
90% от концепциите, на които е залепен етикет „ нови ”, в действителност към този момент съществуват и са измислени от някого.

Добрата вест: плагиатството

Още Томас Едисън го е споделил – „ Ако ви е нужна отлична концепция, знайте – най-хубавите от тях може просто да откраднете ”. Продължава: Имаш нова концепция. А в този момент накъде?
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР