Всяка година отново и отново идва времето за смяна на

...
Всяка година отново и отново идва времето за смяна на
Коментари Харесай

Моментът за смяна на гумите идва отново

Всяка година още веднъж и още веднъж идва времето за промяна на гумите. А с това и въпросите дали зимните гуми от предишния сезон ще устоят още една зима или са нужни нови? На тези въпроси можете да отговорите най-добре дружно със експертите по гуми в сервиза. От O до В - това е правилото за студения сезон - всеки, който употребява зимни гуми от октомври до Великден, нормално е на несъмнено място.

Смяната от летни на зимни гуми не е единствено въпрос на вашата лична сигурност - при зимни пътни условия със сняг и лед може да има районно условие за използването на зимни гуми. Тогава са позволени единствено гуми, които имат признака на снежинката „ Three Peak Mountain Snow Flake “ (3PMSF) на страничната стена.

Вашият личен профил на шофиране също е от решаващо значение, когато купувате зимни или всесезонни гуми. Ако дестинациите го разрешават, пътищата са в положително положение даже през зимните месеци и не се постанова да минавате през високите проходи, тогава всесезонните гуми са същинска опция.

Като да вземем за пример Michelin CrossClimate 2. Тази гума има отлични характерности на шофиране в сняг и лед, динамично ръководство на суха повърхнина, положителни качества за аквапланинг, точно държание на кормилното ръководство и доста добър пробег. При тестванията за зимни гуми премиум гумите нормално се показват доста по-добре от гумите от междинния или по-нисък ценови сегмент. И не без основателна причина, защото премиум гумите като Michelin Pilot Alpin 5 имат доста ясно преимущество: те обезпечават съвсем непрекъснато положително показване през целия си експлоатационен живот - без значение от пътните условия, съгласно производителя.

По-тежките транспортни средства като SUV и електрически коли също не би трябвало да се опасяват от зимата. Michelin Pilot Alpin 5 SUV, който е особено създаден за тези класове транспортни средства, получава оценка „ доста добър “ в проби за зимни гуми поради доста положителното сцепление, завиване и прекъсване на сняг. На сухи пътища е постоянен, акуратен, безвреден за шофиране и комфортен.

Когато избират зимни или всесезонни гуми, водачите на електрически коли би трябвало да вземат поради и въпроса за съпротивлението при търкаляне в допълнение към факторите, свързани с сигурността при шофиране. Michelin предлага необятно портфолио от зимни гуми с усъвършенствано противодействие при търкаляне, които са обозначени с „ EV ready “ и са проектирани да дават отговор на условията на електрическите транспортни средства. Те включват да вземем за пример Michelin Alpin 6, която разрешава по-висок електрически пробег с помощта на по-ниското си противодействие при търкаляне в съпоставяне със общоприетите гуми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР