Всяка година Атанасовското езеро празнува своя имен ден на Атанасовден

...
Всяка година Атанасовското езеро празнува своя имен ден на Атанасовден
Коментари Харесай

Честват имен ден на Атанасовското езеро





Всяка година Атанасовското езеро чества своя имен ден на Атанасовден и този път няма да бъде направено изключение. Заради пандемията с ковид няма да се организира обичайния полумаратон обвързван с езерото, само че от Българска Фондация Биоразнообразие оферират друго събитие, с което ще бъде маркиран празника на морската лагуна. В Регионалната библиотека ще бъдат показани книга и късометражен филм.

„ Книгата  " Полет в солта "   е нарисувана, дизайнирана и издадена от младата художничка Биляна Дешева .  Средствата от продажбата на всяка книга тя дарява на БФБ за дейности в Атанасовско езеро.  Ще бъде прожектиран и късометражния филм Landless на художник -сценографа Любика Георгиева - дебютната й изява като  режисьор, който пък споделя за казуса със замърсяването с пластмасови боклуци. “, заяви Радостина Ценова от Българска Фондация Биоразнообразие:

Празникът е с начален час 18 часа, като е планувано и онлайн лъчение на фейсбук страницата на Българска Фондация Биоразнообразие.

Събитието се провежда в границите на LIFE план " Лагуната на живота ", който се извършва от БФБ, Българско дружество за защита на птиците, Черноморски солници АД и Заедно 2011. 

От организацията са получи и плакета с премията, която беше присъдена на България в 7-та сесия на Наградата за ландшафт на Съвета на Европа (2020-2021) за неповторимия ландшафт на Атанасовското езоро. През април месец следва формалното награждаване на БФБ и Министерството на околната среда и водите.  
повече може да чуете в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР