Всяка една система в нашето тяло е важна и трябва

...
Всяка една система в нашето тяло е важна и трябва
Коментари Харесай

Пречистване на лимфната система

Всяка една система в нашето тяло е значима и би трябвало да знаем по какъв начин вярно да се грижим за нея. В тази публикация ще ви разкажем по какъв начин да прочистите лимфната система и по този начин да се погрижите за нея.

Лимфната система е доста значима част от нашата имунна система и има доста значима роля за предпазването ни от патогени и инфекциите, които те могат да причинят. Освен това, тя играе значима роля за поддръжката на верния баланс на течностите в нашето тяло.

Как да се грижим за лимфната система?

Едни от значимите и съществени правила, с цел да може нашата лимфна система да е в положително положение, са следните:

- Трябва да пием повече течности и най-много вода;

- Трябва да се храним здравословно;

- Трябва да вършим детокс в края на зимата и началото на пролетта, като по този начин ще пречистим тялото от натрупалите се токсини през зимата;

- Трябва да имаме повече физическа интензивност.

Какви са функционалностите на лимфната система?

Работата на лимфната система е значима. Тази система е част от вътрешната дренажна система на нашето тяло, която се състои от огромна мрежа кръвоносни съдове и лимфни възли, които придвижват течностите от нашите тъкани към кръвта и назад.

 Лимфната система

Как обаче да пречистим нашата лимфна система?

Съществуват няколко метода, които са ефикасни и оказват помощ за пречистването на лимфната система, а ето и кои са:

1. Подобряване на нашето кръвообръщение

Когато се храним здравословно, имаме добра физическа активонст, заобикаляме цигарите, спим добре и задоволително, понижаваме стреса- това са все фактори, които водят до намаляването на оксидативния стрес и активацията на естествените механизми в нашето тяло, които го пречистват.

Нашата кръвоносна система, както и лимфната са взаимнозависими. Когато лимфната система е в положително здравословно положение, това оказва помощ за поддържане на мускулите, ставите и други значими тъкани, защото нашите лимфни съдове имат дребни отвори, които дават опция на газовете, водата и питателните субстанции да преминат през заобикалящите ги клетки;

2. Противовъзпалителни храни

Следващият метод за филтриране на лимфната система е да се научим да се храним с храни, които имат противовъзпалителни свойства. Когато вашата диета вклюва храни, които имат потребни субстанции и изключва нездравословните храни, тогава вашата лимфна система ще работи доста по-добре. Храните, които е добре да консумирате, са:

 Детокс на лимфната система

- зеленолистни зеленчуци;

- ястия с броколи, салати със зеле, карфиол и др;

- горски плодове;

- храни, които са богати на омега-3 мастни киселини, каквито са рибата и морските дарове;

- ядки и семена като чия, ленено семе, тиквено семе и др;

- нерафинирани мазнини като срудено пресован зехтин и кокосово масло;

- билки и подправки като джинджифил, куркума, чесън и др.

3. Физическа интензивност

Друг метод да пречистим лимфната система е като имаме добра физическа интензивност. Когато имаме добра физическа интензивност, това оказва помощ на нашата лимфна система да работи добре, тъй като когато се движим, това дава опция на течностите да циркулират и хранителни субстанции да стигат до нашите клетки;

4. Масажна терапия и разтриване с пяна

Когато вършиме масаж и фрикция с пяна, пречи на подуването, болката и натрупването на течности в нашите тъкани. Когато се разтривате с пяна съставлява тип самомасажиране. Целта на тази фрикция е да подкрепи тъканите да се възстановят по-бързо и да раздвижи нашите мускули.

Вижте още храни за пречистване на лимфната система и детокс чайове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР