Всяка домакиня ще предпочете да купи нови съдове за готвене,

...
Всяка домакиня ще предпочете да купи нови съдове за готвене,
Коментари Харесай

Готвене в евтини домакински съдове - крие ли опасности?

Всяка стопанка ще избра да купи нови съдове за готвене, които са комфортни и в това време евтини. Но постоянно се случва евтините съдове да са нездравословни за здравето, защото храната, приготвена в тях, поема отрови от материала, от който е изработен съдът.

Освен това евтините емайлирани съдове доста бързо се олющват, а при готвене в олющени емайлирани съдове храната не е потребна за организма. Получават се микрообразувания на наслойка, които минават в храната, без да ги видим, и вредят съществено на здравето.

Миниатюрни частички от излющения гланц попадат в организма и натрупването им може да аргументи доста съществени болести. Така готвенето в евтини съдове може да се трансформира в бомба със закъснител.

Качеството и усетът на приготвените ястия зависи от съда, в който са приготвени. Алуминиевите тенджери и тигани да вземем за пример, които са със подозрителен генезис, могат да окажат доста отрицателно влияние на организма.

Ако желаете да готвите освен вкусно, само че и безвредно, изберете алуминиев съд, който е с уместно покритие. Така ще употребявате положителната проводимост на топлота на алуминия, без да рискувате здравето на фамилията си.

 Евтини тигани

Някои евтини съдове са с цинково покритие. Това е доста нездравословно за организма, защото при нагряването на подобен съд се образуват цинкови соли, които остават в продуктите. Те са отровни за организма, само че защото дозите са дребни, те не убиват, а провокират разнообразни рискови болести.

Евтините тефлонови тигани също не са за препоръчване, защото тефлоновото покритие е със подозрително качество. При нагряване то може да отдели нездравословни субстанции в продуктите.

Съдовете от меламин са доста нездравословни и продажбата им в Европа е неразрешена. Такива съдове наподобяват на порцеланови, само че са от пластмаса с формалдефид. Използването на такива съдове води до заболявания на кожата, очите, черният дроб, стомаха и белите дробове.

Съдовете от неръждаема стомана, както и тези от йенско стъкло, са най-хубави за готвене и даже евтините им разновидности не са толкоз нездравословни за здравето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР