Всяка домакиня иска да изненада гостите си, без значение какъв

...
Всяка домакиня иска да изненада гостите си, без значение какъв
Коментари Харесай

Идеи за вкусни ордьоври за гости

Всяка стопанка желае да изненада гостите си, без значение какъв е мотивът - рожден ден, имен ден, годишна или различен празник.

Сред приготовленията, съпътстващи празника, е това масата да бъде красиво подредена. Чиниите и приборите да бъдат подредени съгласно броя на гостите, салфетките да бъдат красиво аранжирани.

Чашите би трябвало да са подредени от ляво надясно, като се стартира с огромна чаша за вода или безалкохолно, по-късно чаша за вино или шампанско и най-после дребна чаша за ракия или различен тип алкохол. Освен изрядната класификация на масата, би трябвало да се намерения и за менюто, с което ще се изненадат гостите.

Ето някои хрумвания за ордьоври, с които ще сюрпризирате вашите посетители:

Бонбони със сирена и круши

Необходими артикули /за към 25 броя/: Сирена, разнообразни типове /козе, овче, пармезан, синьо сирене/ - 150 г; солени бисквити - 50 г; круши - 2 бр.; орехи - 1 чаша запечени и тънко смлени.

 Идеи за вкусни ордьоври за посетители

Начин на подготвяне: Нарежете крушите на дребни късчета и поставете в гевгир да се отцедят за 40 мин. или изстискайте сока им с ръка. Намачкайте сирената с вилица и прибавете смлените на едро бисквити. Смесети всички артикули и оставете сместа, покрита със свежо фолио в ледник за към 1 час. Оформете топчета с мокри ръце и оваляйте в смлените орехи. Съхранявайте в ледник преди сервиране.

Кошнички със свежа салата

Необходими артикули /за към 15 бр/:

За кошничките: Масло - 120 г /меко/; яйца - 1 бр.; брашно - 250 г.; сол

За салатата: Рикота /или крема сирене/ - 250 г; микс от зелени салати; репички - 5 бр.; сварени пъдпъдъчи яйца - 15 бр; маслини - 15 бр.

Начин на подготвяне: Разбъркайте маслото и към него прибавете яйцето и брашното със солта. Омесете меко тесто. От тестото оформете топчета и ги разпределете в алуминиеви формички за тарталети. Изпечете ги в авансово загрята фурна на 180 градуса за 10-15 мин. и ги оставете настрани да изстинат. Разбъркайте рикотата с щипка сол и напълнете тарталетите. Гарнирайте със свежата салата, репичките, яйцата и маслините.

 Идеи за вкусни ордьоври за посетители Снимка: Веселина Константинова

Руло от тиквички с шунка

Необходими артикули: Тиквички - 600 г; яйца - 3 бр.; брашно - 5 с.л.; царевично нишесте - 3 с.л.; чесън - 2-3 скилидки; олио - 2 с.л.; сол; копър.

За плънката: Крема сирене - 200 г; шунка слайс; копър.

Начин на подготвяне: Тиквичките се обелват и настъргват на ситно. Посоляват се и се оставят да се отцедят, при нужда се изтискват добре с ръце. Към към този момент отцедените тиквички се прибавят яйцата, нарязаният на дребно копър, настърганото сирене, пасираните скилидки чесън и олиото. Разбърква се добре.

 Идеи за вкусни ордьоври за посетители Снимка: Yordanka Kovacheva

Добавят се брашното и царевичното нишесте и още веднъж се разбърква доста добре. Сместа се разстила върху правоъгълна тава с размери 30/30, покрита с хартия за печене. Пече се в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 15 минути или до момента в който блатът стартира леко да се зачервява.

Готовият блат се изважда и дружно с хартията за печене се слага върху хавлиена забрадка, постепенно се завива на руло и се оставя да почине 10 мин. След което се развива и се намазва с крема сиренето, поръсва се с копъра, подреждат се слайсовете шунка и още веднъж усърдно се завива на руло, като отделяте хартията от блата. Покрива се със свежо фолио и се оставя в ледник за 2 часа. Режете на части и подреждате в плато.

Рулца от патладжан и алена чушка

Необходими артикули: Патладжан - 2-3 бр; алена чушка - 7-8 бр.; сол; зехтин; магданоз за поръсване.

 Идеи за вкусни ордьоври за посетители

Начин на подготвяне: Измийте и нарежете патладжана на ленти, Премахнете дръжките и почистете семките на чушките. Изпечете зеленчуците на барбекю или скара. Обелете чушките. Овкусете със зехтин и сол. Във всяка лента патладжан сложете половин чушка и завийте на руло. По предпочитание украсете с магданоз. Сервирайте рулата студени.

Рулца от тиквички с крема сирене и чери домати

Необходими артикули: Тиквички - 3 бр.; крема сирене - 150 г; чесън - 3 скилидки; орехи; копър; зехтин; оцет; чери домати.

 Идеи за вкусни ордьоври за посетители

Начин на подготвяне: Тиквичките се измиват и режат на ленти. Изпечете тиквичките и от двете страни на оребрен тиган, сложете ги в купа и овкусете със сол, зехтин и оцет. В обособена купа смесете крема сиренето с чесъна, копъра и орехите и разбъркайте добре. В единия завършек на изпечените тиквички сложете част от сместа и завийте на руло. Отгоре сложете чери доматче и фиксирайте с съчка, с цел да не се развиват.

Плато с разнообразни мезета

 Идеи за вкусни ордьоври за посетители

Необходими артикули: луканка - 150 г; филе Елена - 150 г; шунка - 150 г; кашкавал - 150 г; синьо сирене - 150 г; бяло грозде; листа от маруля.

Начин на подготвяне: В плато се слагат листата от маруля и се подреждат красиво всички мезета /луканка, филе елена, шунка, кашкавал/. Синьото сирене се реже на кубче и към всяко кубче благодарение на съчка се прибавя по 1 зърно грозде и се подрежда в платото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР