Вследствие на нанесения му удар, ортопедът получил оток в областта

...
Вследствие на нанесения му удар, ортопедът получил оток в областта
Коментари Харесай

Изправят пред съда сърбин, нападнал лекар във Враца

Вследствие на нанесения му удар, ортопедът получил оток в региона на лицето

Районната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда разпореждане за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване на жител на Сърбия, упрекнат в нахлуване на доктор, оповестиха от обвиняването.

На 2 март 2021 година лекар бил на дежурство в „ Нов медицински център “ във Враца, където правил медицински консултативно-диагностични действия като ортопед-травматолог.

Около 14:30 часа лечебното заведение било посетено от фамилията на обвинения, чието малолетно дете имало мощни болки в ръката. Лекарят разчел направените рентгенови фотоси и открил извадена лакътна става, след което направил здравна операция - наместил ставата. Детето се успокоило и почнало да движи ръката си.

Той напуснал кабинета си, като на излизане станал очевидец на блъсканица наоколо до регистратурата, провокирана от околните на детето. Поводът за напрежението били неуредици по отношение на дължима такса и отправени от тях искания за несвършена от лекарите работа.

Не след дълго лекарят бил пресрещнат пред входа на медицинския център от обвинения, който му декларирал, че е татко на детето и изискал информация за положението му.

Междувременно отправил искания към него, почнал да вика и отправил обидни думи по адрес на доктора. Той на собствен ред му разяснил за предоставената на дребния пациент здравна помощ и медикаментите, които следва да приема при нужда.

Обвиняемият нанесъл на лекаря удар с пестник в лицето и макар оказаната опозиция на лекаря траял да го удря. Свидетели на протичащото се, в това число и полицейски чиновник, съумели да ги разтърват.

След подаден сигнал на телефон 112 на местопроизшествието дошъл екип на органа на реда, който задържал мъжа. От заключението на осъществената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесения му удар той получил оток в лицето, който му предизвикал болежка и страдалчество.

Предстои съдът да дефинира административно-наказателна глоба на обвинения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР