Всичко зависи от броя на заболелите деца, а в момента

...
Всичко зависи от броя на заболелите деца, а в момента
Коментари Харесай

Затваряне на училища зависи от заболелите деца

Всичко зависи от броя на заболелите деца, а сега случаите на болни са импортирани извън. Случаите на инфектирани деца не са от разпространяване, което е вътре в учебните заведения.

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос дали се планува съответна численост на инфектирани възпитаници, с цел да бъдат затворени още веднъж учебните заведения.

Коментарът си той направи след откриването на модерния биопсиен ангиограф в УМБАЛ " Свети Иван Рилски ".

Ежедневно поддържаме контакт с просветителния министър Красимир Вълчев и вършим срещи с родителите. Всички рекомендации са написани, налични и с ясни критериите по кое време учебни заведения могат да бъдат затваряни.

Той увери, че в резултат на удължената зараза конюнктура до края на ноември не се плануват стягане на мерките и те ще останат такива, каквито са.

Директорът на РЗИ Йордан Пенчев изясни, че са минали 350-400 учители за проучване дали имат построени антитела от прекараната зараза. Самото проучване на територията на София-град би трябвало да завърши до края на октомври и желанието на Пенчев е да бъдат обхванати сред 5 и 7 хиляди учители.

Той разясни, че всеки един случай на ковид ще бъде следен и оценен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР