Всичко започва със статия за обир в градския вестник Брауншвайгер“(Braunschweiger

...
Всичко започва със статия за обир в градския вестник Брауншвайгер“(Braunschweiger
Коментари Харесай

Съвременен Робин Худ в Германия?

Всичко стартира със публикация за грабеж в градския вестник „ Брауншвайгер “(Braunschweiger Zeitung), след която в локален център за поддръжка на жертви на закононарушение идва плик с 10 хиляди евро.

Такива пликове стартират да се появяват на разнообразни места в града – в пощенски кутии, под изтривалки на порти, зад книгите с песнопения в църквата, даже и на рецепцията на локалния вестник. Това се случва без никой да види кой оставя пликовете. Полицията също няма данни за самоличността на анонимния донор, споделят медиите в Германия.
Всички странни дарения обаче имат еднакъв почерк – парите са в бял плик, постоянно увити в публикация от „ Брауншвайгер “, която е обвързвана с индивида, идеята или организацията, до които би трябвало да стигне помощта. До този миг средствата, които е разпратил анонимният покровител, възлизат на 200 000 евро.
Дарения получават четири локални църкви, градският хор, организация, която обезпечава храна за бездомни, локалната социална кухня, детската градина, едно парализирано момче и последният случай - приютът в града.„ Не стопираме да се усмихваме “, кава Петра Готзанд, шеф на приюта в града. Медицинска сестра намира инцидентно плика, който бил наврян под изтривалката на входната врата.

Най-обсъжданата тематика в Брауншвайг
Всички се чудят кой е великодушният човек. Разбира се, теориите не закъсняват. Най-разпространената е, че е уединен възрастен човек. Друга пък допуска, че това е актуален Робин Худ, който преразпределя богатствата от богатите към бедните, като ограбва банки. Някои считат, че може и да е просто доста добър човек, който е спечелил от лотарията.

Всъщност нито същинската идентичност на този човек, нито произходът на средствата имат действително значение. Важни са дейностите му, а точно – обезпечаването на безкористна помощ. Тази тайнственост е самобитна съвременна алегория. Нейната поука доста припомня на позната фраза: „ Дела трябват, а не думи! “. Независимо от теориите, истината е една – безплатно положително очевидно съществува.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР