Всичко започна, когато действащият президент на САЩ Доналд Тръмп по

...
Всичко започна, когато действащият президент на САЩ Доналд Тръмп по
Коментари Харесай

Apple връща в САЩ $350 милиарда, създава 20000 работни места и плаща $38 милиарда данъци

Всичко стартира, когато настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на предизборната си акция даде обещание да накара Apple да придвижи производството и парите си в Съединени американски щати. Става дума за особените финансови схеми, даващи на Apple опция да измъква съвсем цялата си облага от данъчното облагане благодарение на дъщерни компании в страни с ниски налози. Ето че в този момент Apple публично разгласи желанията си да върне в Съединени американски щати над $250 милиарда, защитавани в задграничните сметки, да построи още един огромен офис, да разкрие 20 000 работни места и през идващите 5 години да вложи в стопанската система на Съединени американски щати $350 милиарда.

В края на предходната седмица Съединени американски щати одобри промени в данъчното законодателство, които дават опция на Apple да върне в Съединени американски щати целия си задграничен капитал при минимални финансови загуби. По съответно, Apple ще заплати еднократно 15,5% върху $250-те милиарда в непознатите банки. След това облагата на корпорацията ще се полза с 21%, а не с 35%, както бе до момента. И още, облагата зад граница ще се полза с 10,5%, само че тези проценти ще се понижават с платените налози в другите страни. Като цяло, Apple ще би трябвало да заплати към $38 милиарда, които са към този момент приготвени, тъй като репатрирането е доста преференциално. Това е най-голямото сходно заплащане в историята на страната. В момента Apple изчаква данъчните промени да влязат в действие.



Инвестирането на $350 милиарда в стопанската система на Съединени американски щати ще се състои в вложения в образуване на производството и за развиването на App Store. От тази сума $75 милиарда са предопределени за създаването на нови технологии и нови устройства, $10 милиарда ще бъдат употребява за построяването на нови дата центрове, работещи от възобновими източници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР