Всичко, което е необходимо за автомагистрала "Хемус", сме го осигурили,

...
Всичко, което е необходимо за автомагистрала "Хемус", сме го осигурили,
Коментари Харесай

Борисов увери, че няма участък от магистралите, по който да не се работи

Всичко, което е належащо за автомагистрала "Хемус ", сме го обезпечили, тъй че построяването й да е необратим развой. Ще видите като стане подготвена, в Северна България каква разлика и развиване ще има, сподели министър председателят Бойко Борисов, който инспектира през днешния ден построяването на автомагистрала "Хемус " в сектора от Търговище към Шумен.

"Много ни е красива България, само че е доста сложна за създаване на пътища. Това, което най-вече ме радва е, че сега няма сектор от автомагистралите, по който да не се работи, въпреки и на разнообразни стадии. Когато "Хемус " бъде построена, автомагистрала "Тракия " ще се облекчи, което още повече ще благоприятства развиването на туризма ", изясни министър председателят.

По време на инспекцията Борисов означи напредъка по градежа на големите мостови уреди по трасето.

"След 2 месеца като дойдем, тук към този момент ще има подложен трошляк. От скалата път се прави! И отново - бързо се строи, няма празници, няма делници, работи се доста старателно. От Търговище до Белокопитово към този момент може да се минава по трошляк. По време на градежа на автомагистралата, археолозите откриха неповторими находки, които към този момент са в музеите ", сподели още Бойко Борисов.

Изграждането на правата от пътен възел "Белокопитово " до пътен възел "Буховци " стартира през 2018 година, само че строителството се забави поради обжалване на отчуждителните процедури. Работеше се в сектор от близо 1.5 км, където строително-монтажните работи са към този момент изпълнени на 95 на 100. Очаква се сериозен прогрес и в оставащите близо 15 км от трасето. За тях бе получено позволение за градеж в края на 2019 година и сега се вършат диги, ровове, подсилване на откоси, бетонови, кофражни, армировъчни работи. Извършва се реорганизация на тръбопровод. Работи се и по огромните уреди. През 2019 година държавната компания "Автомагистрали " стартира строителството и на новите 134 км от автомагистралата в сектора от пътен възел "Боаза " до пресичането на автомагистралата с пътя Русе-Велико Търново.

Очаква се автомагистрала "Хемус " да е подготвена през 2023 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР