Всички знаят, че вредните навици като пушене или често консумиране

...
Всички знаят, че вредните навици като пушене или често консумиране
Коментари Харесай

7 ежедневни навика, които вредят на здравето ни

Всички знаят, че нездравословните привички като пушене или постоянно изразходване на нездравословна храна могат да имат негативно влияние върху здравето ни, само че има и други по-малко известни нездравословни привички, които са станали част от нашето всекидневие. Ето кои са те:

Портмоне в задния джоб
Много хора избират да носят портмонето си в задния си джоб, като най-удобно място. Но това се оказва нездравословно за тялото. Седенето на портфейла даже за къс интервал може да докара до изместване на гръбначния ви дирек и гръбначните връзки ще стартират да се трансформират. Това в последна сметка основава асиметрия, която може да наруши естественото подравняване на гръбначния дирек. Дългото седене на портфейла може да аргументи хронична болежка в гърба, ишиас и функционална сколиоза.

Електронни устройства преди лягане
Последни изследвания демонстрират, че потреблението на електронни устройства преди лягане понижава качеството на съня. Проучване, демонстрира, че към 89% от възрастните и 75% от децата имат най-малко едно електронно устройство в спалнята си. Редовното потребление на електронни устройства преди лягане освен поврежда качеството на съня, само че също по този начин ни кара да се усещаме изтощени на идващия ден. Това въздейства върху нашата продуктивност и равнищата на стрес. Ако се понижи използването на електронните устройства за най-малко час преди лягане може доста да се усъвършенства качеството на съня и да бъдем здрави.

Миене на ръцете с гореща вода
Различни проучвания удостоверяват, че топлата и студената вода са еднообразно ефикасни при убиването на микроби и премахването на бактериите от ръцете ни. Според тези изследвания, температурата на водата не играе жизненоважна роля за понижаване на бактериите. Освен това е потвърдено, че студената вода в действителност е по-здравословна за нашите ръце от горещата вода.

Пиене от пластмасови бутилки
Логично е да се одобри, че пиенето от пластмасови бутилки е безвредно и здравословно нещо. Не всички материали обаче са еднообразно безвредни и екологични. Пластмасовите бутилки са рискови поради химикалите, които отделят при излагането им на високи температури. Например, в случай че оставите пластмасова бутилка в колата си в парещ ден, повърхностните пластове на пластмасата могат да отделят отровен химикал (бисфенол А), който може да замърси водата, която пиете.

Твърде бързото хранене
Многобройни изследвания демонстрират, че яденето на бързо и прекомерно бързото дъвчене на храната може да докара до разнообразни здравословни казуса. Бързото изразходване на храна води до напълняване и даже може да усили риска от сърдечни болести, диабет и инсулт.

Миене на зъбите незабавно след хранене
Въпреки че доста хора избират да си мият зъбите незабавно след ястие, многочислени изследвания демонстрират, че би трябвало да се изчака най-малко 30 минути след хранене, с цел да измиете зъбите си. Те са предпазени от гланц, а киселините, основани от разнообразни храни, могат да износят този предпазен гланц, което значи, че зъбите са най-уязвими незабавно след хранене.
Най-добре след хранене е да оставите слюнката да си свърши работата и да балансира високите равнища на киселина преди да си измиете зъбите. По-добрата опция би била да изплакнете устата си с вода.

Почистване на ушите с памучни тампони
Според изследване почистването на ушите с памучни тампони носи повече щета в сравнение с изгода, тъй като те изтласкват ушната тиня по-надолу в ушния канал. Това може да докара до инфекции, перфорирани тъпанчета и звук в ушите. Препоръчва се да оставите ушната тиня сама да падне естествено. Тя работи като филтър за ушния канал, предотвратявайки навлизането на прахуляк и нечистотия в него. Почистването на ушите с памучни тампони прави ушите уязвими към замърсяване. И въпреки всичко, в случай че чувствате потребност да почистите ушите си, почистването им с забрадка ще е задоволително.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР