Всички знаят, че когато се излагаме на слънце, трябва да

...
Всички знаят, че когато се излагаме на слънце, трябва да
Коментари Харесай

Диня и грозде ви пазят от слънцето

Всички знаят, че когато се излагаме на слънце, би трябвало да мажем кожата си със слънцезащитен артикул с висок фактор на отбрана. Не по-малко значимо обаче е да предпазим кожата и организма си от нездравословните ултравиолетови лъчи благодарение на избрани артикули.

На първо място това е зеленият чай. Той е богат на полифеноли – субстанции, които съдържат антиоксиданти, а те играят огромна роля в отбраната от слънчевите лъчи.

Полифенолите защищават от външни и вътрешни изгаряния. След зеления чай се подрежда горчивият шоколад. Натуралният горчив шоколад, а не млечният, защищава кожата от изгаряне.

Флавонолите в него оказват помощ да се излекува лющещата се кожа, която се появява след въздействието на ултравиолетовите лъчи. За оптималната отбрана изяждайте 50 г естествен шоколад на ден или изпивайте чаша какао.

Броколите също оказват помощ да се оправим с проблеми, подбудени от слънцето. Хапвайте броколи най-малко един път седмично и шансът ви да почервенеете на плажа като скарида понижава.

 Грозде

Доматите оказват помощ на кожата да се бори със свободните радикали. Те са добра опция на броколите, които надалеч не са обичаният зарзават на множеството хора.

Доматите съдържат каротеноиди, които в комбиниране със зехтин попадат в организма ви и ви защищават от слънчевите лъчи. Полезни субстанции, които се борят с нездравословното въздействие на слънцето, съдържа и динята.

Тя е цялостна с ликопен, кото пази кожата от изгаряне. Той работи като вътрешен слънцезащитен крем и усилва способността на тялото ви да се бори с нездравословната радиация.

Хапвайте постоянно сьомга, и омега-3 мастните киселини ще заредят организма ви с резистентност към възпаления на кожата. Освен сьомгата са потребни в това отношение скумрията и пъстървата.

Зехтинът защищава от слънцето и постоянно влиза в състава на слънцезащитните кремове и лосиони. Той съдържа витамин Е, който се бори със свободните радикали. Освен за мазане той е съвършен и като добавка в салати и ястия.

Гроздето е богато на антиоксиданти, които се назовават катехини. Те се борят със свободните радикали преди да нападат здравите клетките на кожата. Освен това понижават възпалението и хиперпигментацията, свързани с дългия престой на слънце.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР