Всички знаят, че изборът на хранителна диета зависи от възрастта

...
Всички знаят, че изборът на хранителна диета зависи от възрастта
Коментари Харесай

Храните, които не бива да ядем, щом навършим 30

Всички знаят, че изборът на хранителна диета зависи от възрастта най-непред. Обикновено обаче при избор на меню се планува храна за дребни деца, която е строго разграничена по възраст на детето и такава за възрастни, където това разграничаване отсъства и се дава превес на здравословното положение на индивида, т.е. има диета за заболели от разнообразни болести и свободно хранене за здравите човеци.

Внимателното отношение към храната се предлага още веднъж за старите хора.

Цялата дейна възраст, обхващаща голяма част от живота на индивида, не е наранена от рекомендации за храненето, още по-малко от забрани за някои храни.

Дана Лий Смит, експерт по хранене, е от дребното осведомени, споменаващи

Храните, които не е добре да участват в менюто на хора над 30-годишна възраст.

И това е без значение от положителния им здравен статус. Тя приказва за храни, които са неразрешени надали не след прекосяване на тази възрастова преграда.

На първо място, рекомендацията визира подсладеното кисело мляко поради голямото наличие на захар. В това число спадат тортите, мъфините и другите типове сладки тестени закуски.

 Храните, които не трябва да ядем, щом навършим 30

Не бива да се подминават и сладките питиета. Всички сладки безалкохолни питиета имат в наличието си оцветители, евентуални причинители на рак, а захарта е главен съставен елемент в тях.

За огромно страдание на феновете на вкусно месо то също попада в този лист. Става въпрос за добре опечено месо с апетитна коричка, както и месни артикули като колбасите, бекон и друго модифицирано месо.

Като нездравословни храни са посочени соевите сосове и тези от сирена, маргаринът, продуктите от бяло брашно - самун, гевреци и други.

Продукти, в които са вложени доста консерванти, е добре да се заобикалят, без значение от произхода на суровината. Айскафетата, вегетарианските бургери, хотдогът, консервираните плодове и храни също са табу след навършване на 30 години.

Според диетолога коктейлите и бирата не са добра концепция, защото алкохолът е кадърен да предизвиква бодърствуване, а той пък ускорява чувството за апетит на идващия ден, с цел да може тялото да навакса силата, която му липсва разследване на незадоволителния сън.

Безсънието се отразява пагубно и на външния тип, изключително на кожата, която губи еластичността си, дехидратира се и се появяват бръчки, увиснали клепачи и тъмни кръгове под очите.

Ако нездравословните храни се отстранен, експертът по хранене счита, че това ще подсигурява грациозно остаряване, както и опазване на положителната форма дълго след придвижване на годините.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР