Всички знаем колко опасен е холестеролът. Но само на теория.

...
Всички знаем колко опасен е холестеролът. Но само на теория.
Коментари Харесай

Хранене при висок холестерол

Всички знаем какъв брой рисков е холестеролът. Но единствено на доктрина. В реалност не се замисляме над здравословния метод на живот, оправдавайки се със забързаното всекидневие, стресът и проблемите.

Високият холестерол е предизвика възникването на доста заболявания измежду които диабет, рак и атеросклероза. И защото диетите са съществена профилактика на лекуването при сходни проблеми, актуалната публикация ще ви бъде от огромна изгода.

Неправилното хранене е причина номер едно за високите равнища на холестерола.

Ако постоянно прекалявате с животинските мазнини - масло, сметана и високомаслени артикули и други, то спомагате за увеличението на равнищата на неприятния холестерол в кръвта и задържането му в кръвоносните съдове.

Друг значителен фактор е несъразмерната приложимост на бонбони, шоколад и тестени произведения, които са с високо енергийно наличие. Тази наклонност в харненето е причина за увеличение на телесното тегло.

 Отслабване

За да понижите холестерола си е належащо да намалите общата калорийност на храната, с цел да възстановявате телесното си тегло. Храните, които съдържат протеини - мляко, риба, млечни артикули и не тлъсто месо, могат да се одобряват в елементарни количества.

Задължително би трябвало да редуцирате животинските тлъстини, солените храни, сладките и захарта. Ще ви се отрази добре, в случай че консумирате риба 1-2 пъти в седмицата. Киселото мляко също спомага за нормализиране на холестерола в кръвта.

Всички диети, които имат за цел да се преборят с високия холестерол, съдържат плодове и зеленчуци, както и техните сокове. Баластните субстанции в тези артикули са с съвсем нулево калорийно наличие, само че имат огромно значение за вярното действие на храносмилателната система и обмяната на веществата.

В ябълките, мушмулите, дюлите, прасковите, морковите и грейпфрутът се съдържа пектин - баластно вещество, което е като натурално лекарство. Можете да си го закупите и от аптеките, само че въпреки всичко природата ви го дава наготово. Пектинът пречи на противоположното абсорбция на холестерола и контролира наличието му в кръвта.

Освен с баластните си субстанции, плодовете, зеленчуците и соковете им са с богато наличие на витамини и минерали. Те ще са ви от изгода в битката с холестерола. Освен диетата, не забравяйте постоянните разходки и честите физически извършения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР