Всички знаем колко е важно да се храним с плодове,

...
Всички знаем колко е важно да се храним с плодове,
Коментари Харесай

Това са храните с най-високо съдържание на аминокиселини

Всички знаем какъв брой е значимо да се храним с плодове, зеленчуци, леки меса, риба и здравословни мазнини и протеини. Но е значимо да се концентрирайте и върху храни с високо наличие на аминокиселини, с цел да сведете до най-малко загубата на мускулна маса.

Защо? Загубата на мускулна маса, изключително с напредването на възрастта, може да сътвори цялостен куп проблеми за хората, в това число загуба на равновесие, пъргавина, мощ, еластичност и като цяло до по-малко здравословен метод на живот.

Деветте съществени аминокиселини са градивните детайли на протеина и без тях не можете да възстановите и подмладите мускулите си.

Всички източници на протеини, без значение дали са на растителна или животинска основа, съдържат незаменими аминокиселини.

Това са храните с най-високо наличие на аминокиселни:

1. Постно месо

Постните меса са превъзходен източник на аминокиселини и протеини, без да прекалявате с приема на мазнини. Пуешкото и пилешкото месо съдържат извънредно доста аминокиселини и относително малко наситени мазнини спрямо алените меса.

2. Риба

 Храни с аминокиселини

Всички риби са отличен източник на аминокиселини и на здравословните мастни киселини Омега-3. Рибата е лесна за подготвяне, вкусна е и лимитира рисковете от сърдечни болести, в това число от инфаркт и инсулт.

3. Млечни артикули

Сирената с ниско наличие на мазнини и другите млечни артикули като киселото мляко, съдържат всички 9 аминокиселини, доста протеини и витамини A, D, E, B12. Млечните артикули са значим източник на калций.

4. Яйца

Яйцата съдържат извънредно доста протеини и аминокиселини. Те са богати на витамините A, D, E, K B2, B6, B12 и минерали като цинк и желязо.

5. Бобови храни

В това число попадат грах, нахут, леща, соя, фасул. Всички те са отлични източници на протеини. Те са богати на главните аминокиселини и ще предотвратят загубата на мускулна маса.

6. Зърнени култури

 Зърнените култури са източник на аминокиселини

Една от суперхраните в този лист е киноа. Това е една от дребното растителни храни с високо наличие на протеини и всички 9 от главните аминокиселини. В нея има още високо наличие на фибри, магнезий, витамини от група В, желязо, калий, калций, фосфор и доста витамини.

7. Ядки и семена

Бадемите, орехите, макадамията, кашуто или бразилските ядки са идеални за междинни закуски. Всички типове семена като тиквено или сусамово също са богати на аминокиселини. Яденето на тези храни сред храненията ще ви разреши да контролирате приема на калории.

Всички тези храни са богат източник на витамини, минерали и аминокиселини. Те дават доста сила на тялото и предотвратяват загубата на мускулна маса. Тези храни са универсални и може да ги употребявате във всяко едно хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР