Всички знаем, че зеленият чай има доста ползи, особено що

...
Всички знаем, че зеленият чай има доста ползи, особено що
Коментари Харесай

5 неочаквани употреби на черния чай

Всички знаем, че зеленият чай има много изгоди, изключително що се отнася до положителното положение на кожата. А какво да кажем за черния чай? Ще се удивите в какви непредвидени обстановки една торбичка от този чай може да ви бъде от изгода.

Вижте пет непредвидени използва на черния чай, за които не сте и предполагали:

Слънчево изгаряне

Ако по някаква причина сте пренебрегнали отбраната от мощното слънце и кожата ви е придобила оня мъчително червен цвят, не се паникьосвайте. Може да откриете утешение и разтуха за измъчената зачервена кожа в пакетче черен чай. Накиснете три торбички черен чай в кана с гореща вода, изчакайте да се оцвети в мрачно черно и оставете да изстине. Обрийте засегнатите сектори с мека забрадка, натопена в чая и оставете, без да изплаквате. Танините, съдържащи се в чая, ще успокоят кожата и ще подкрепят по-бързото й възобновяване. В случай обаче, че се е стигнало до рани, най-добре се въздържайте от домашно лекуване и се обърнете към доктор.
Чаят работи по същия метод и в случаи на леки повърхностни изгаряния, породени от горещи повърхности като гореща печка или ютия — в този случай може напряко да наложите мястото с охладена торбичка (като още веднъж подсещаме, не използвайте при разранена кожа).



Марината за месо

Отново същите тези танини, съдържащи се в чая, ще спомогнат на по-жилавото месо да се маринова, да стане по-крехко и да се сготви по-бързо — прибавете няколко чаши мощен черен чай към месото по време на готвене.

Миризливи крайници и обувки

Поставете по една суха и неупотребявана торбичка чай в обувките, при положение, че от тях се разнася не изключително приятна миризма. Чаят ще всмуква неприятния мирис, който ви кара да запушвате носа си.

За блестяща коса

Използвайте един литър прясно сварен топъл чай, с цел да изплакнете косата след измиване с шампоан. Така ще й придадете искра и жизнеспособност.

Зачервени и подпухнали очи

Накиснете две торбички чай в топла вода, изчакайте леко да изстине и ги поставете върху очите за 15-20 минути. Танините в чая ще отстранен зачервяването и подпухването, и ще успокоят изтощените очи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР