Всички знаем, че зеленчуците са много полезни. Разнообразието им включва

...
Всички знаем, че зеленчуците са много полезни. Разнообразието им включва
Коментари Харесай

Защо трябва да се откажете от консумацията на тези зеленчуци?

Всички знаем, че зеленчуците са доста потребни. Разнообразието им включва необятен набор от витамини, минерали и протеини, които носят доста изгоди за здравето на организма.

Това, че са потребни, не ги прави нездравословни в случай че прекалим с потреблението им. Това може да докара до застрашаване на нашето здраве и появяването на разнообразни признаци. В идващите редове вижте някои зеленчуци, от които би трябвало да се откажем:

Лук. Въпреки лютивия усет, той е обичан на доста хора. Лукът съдържа незаменими потребни хранителни субстанции. Но в случай че прекалите с използването му може да докара до болежка в стомаха, тежки стомашно-чревни разстройства също по този начин и язва. Това се получава от наличието му на фруктан. Той също по този начин съдържа и алицин.

Тази съставна част може да понижи наличието на вода в червата. В резултат на това се усещат болежка, дискомфорт, отичане и даже тялото ви излъчва неприятен аромат. За хората, които страдат от стомашен рефлукс, лукът може да провокира киселини и парене. Въпреки това лукът си остава потребен, стига да не прекалявате с количеството.

Картофите са обичани на доста от нас, без значение по какъв начин са приготвени. Лошото при тези зеленчуци е, че те съдържат огромно количество нишесте и бързо усвоими въглехидрати.

 картофите не са подобаващи за честа консумация

Склонни са да отключат диабет при невъздържание с потреблението им, защото провокират скок в равнищата на кръвната захар и инсулина, след което е последват от внезапен спад.

Патладжанът е обичан зарзават, който обаче съдържа съединението соланин, смятащо се за алкалоидна отрова. Това вещество придава горчивия му усет. В огромни дози на консумация на по този начин обичания ни патладжан, може да провокира камъни в бъбреците и стомашно-чревни разстройства.

Консервираните домати са постоянно използван артикул било то за сосове, било то за супи или пук яхнии. Те са доста комфортни и бързи за прилагане, само че и си имат своите дефекти. Съдържат доста въглехидрати, които покачват кръвната захар вследствие на прекомерната им консумация, това може да отключи диабет.

Царевицата е най-богата на въглехидрати. Тя може да докара до обриви, зачервявания и отичане. Ако се употребява в огромни количества може да докара до пелагра.

Също по този начин покачва равнището на кръвната захар, предизвиква газове, довежда до диария, чревни нарушавания и поради огромното си наличие на нишесте довежда до унесеност. Това е и повода някои хора да би трябвало да се откажат от потреблението на този зарзават.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР