Всички знаем, че семената от Чиа са една от най-нашумелите

...
Всички знаем, че семената от Чиа са една от най-нашумелите
Коментари Харесай

Внимание! Тъмната страна на семената Чиа

Всички знаем, че семената от Чиа са една от най-нашумелите суперхрани, както и че са богат източник на протеини, фибри, натрий, фосфор, манган, цинк, желязо, калций, Витамин A, Витамин B, Витамин C, Витамин E, а още и на омега 3-мастни киселини.

Освен това ни зареждат с нужното количество сила и са необикновен антиоксидант. Да, обаче като всяко нещо, семената от Чиа имат и своите отрицателни свойства. Хубаво е да се запознаете с тях, преди да започнете да консумирате тази суперхрана.

Ако сте алергични, семената могат да ви причинят неприятни реакции като обрив, тресчица и оток на гърлото и езика. Тъй като съдържат доста фибри, може да получите отичане или газове. За хората с ниско кръвно налягане не се предлага банкет на Чиа, тъй като семената са известни с резултата да намаляват кръвното налягане, което може да докара до припадъци и зашеметяване.

Не бива да се употребяват преди интервенция, защото имат функционалността да разреждат кръвта, което може да докара до дълготрайно кървене или кръвоизлив.

 Семена Чиа

Приемът на семената може да ви дехидратира, защото те имат свойството да всмукват течностите в организма. Затова е целесъобразно след всеки банкет да изпивате най-малко по една чаша вода.

При изработката на опити със семената от Чиа учените открили, че продължителното им приемане води до пристрастяване. Естествено всички тези вреди се появяват при превишена доза или непрекъснато изразходване на семената.

В умерени количества можем да сме спокойни и да си набавим безвредно нужното количество от потребни субстанции, които се съдържат в тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР