Всички знаем, че постът е ритуал за пречистване на душата

...
Всички знаем, че постът е ритуал за пречистване на душата
Коментари Харесай

Дами, тази полза от постите ще ви възхити!

Всички знаем, че постът е обред за филтриране на душата и тялото ни. Някои се отхвърлят от месото, яйцата и млякото по религиозни аргументи, а други, тъй като знаят, че по този начин ще съумеят да се отърват от непотребните килограми бързо. Наскоро обаче откриватели разкриха още едно преимущество от спазването на пост.

Според доктор Розлин Андерсън отводът от скотски храни оказва помощ на тялото да наподобява по-свежо и витално, а на бръчките – да се заличат. Една от аргументите за чудодейния резултат на поста е по-нискокалоричната ни диета. Все отново, когато се откажем от саламите, сирената, яйцата и наблегнем на растителни храни, калориите, които поемаме, понижават.

Дамите не би трябвало да гълтам повече от 1500 калории дневно. Това е тайната на красивата, млада и свежа кожа, счита доктор Андерсън след едно от последните си изследвания.

 Зеленчуци на скара

Храната, която гълтаме, се отразява на метода, по който изглеждаме. Колкото по-внимателно подбрано е менюто ни, толкоз по-младежка е визията ни, добавя експертът по хранене.

И въпреки проучването да акцентира позитивни резултати от постенето, не всички учени споделят мнението на доктор Андерсън. Много от откривателите считат, че намаленият банкет на калории води до липса на тонус, занимателен метаболизъм, по-лош умствен развой и нарушена работоспособност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР