Всички знаем, че мазните храни не са сред най-полезните, които

...
Всички знаем, че мазните храни не са сред най-полезните, които
Коментари Харесай

Доказано! Мазните храни водят до рак на простатата

Всички знаем, че мазните храни не са измежду най-полезните, които можем да сложим на трапезата си. Специално за мъжете, те се оказват пагубни.

Широко известно e, че нездравословното хранене с мазни храни и полуфабрикати може да подкрепи за появяването на рак на простатата. До този миг научни и директни доказателства за това нямаше. Учени от Израел обаче са разкрили притеснителна връзка сред генетичния механизъм, отключващ процеса на метастазиране при рак на простатата и потреблението на храни, богати на мазнини.

Ръководителят на екипа е безапелационен, че откритието е вид комутатор към производството на раковите клети. Според него щом съществува механизъм като този, то няма по какъв начин да няма лекарство, с което да бъде блокиран. С него ще се предотврати появяването на метастази и даже ще може да се лекува към този момент наличния рак на простатата.

При частична загуба на туморния супресор - генът PTEN, стартира канцерогенен развой, а цялостната загуба на тази част от ДНК е обвързвана с образуването на метастази. Унищожаването на структурите на различен ген - PTL - също внезапно задейства растежа на тумора.

 мазни храни

Фаст фууд диетата на опитни мишки скоростно довела до увреждане на гените PTEN и PTL, а това – до интензивно метастазиране. След началото на лекуването на пробните животни за затлъстяване развиването на заболяването спряло незабавно.

Това е първото директно доказателство, че нездравословното хранене с мазни храни и полуфабрикати може да предизвика появяването и смъртоносното развиване на рака на простатата.

Зависимостта сред фаст фууд диетата и възникването на злокачествени тумори е плашеща и постанова вземането на незабавни ограничения. За благополучие тя ще предизвика и основаването на лекарство за справяне с този тип рак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР