Всички знаем, че диета, която съдържа преработена и вредна храна,

...
Всички знаем, че диета, която съдържа преработена и вредна храна,
Коментари Харесай

Повишаване на кръвната захар след хранене

Всички знаем, че диета, която съдържа модифицирана и нездравословна храна, месо и млечни артикули, води до увеличени равнища на захарта и мазнините в кръвта. Това оказва помощ за освобождението на свободни радикали и оксидативен стрес и провокира биохимична каскада в кръвообращението.

Тя, от своя страна, поврежда протеините, които се намират в тялото ни, а това довежда след себе си инфектиране, трансформира се функционалността на артериите, сгъстява кръвта и провокира стресова реакция на нервите от вида " бий се или бягай ". Всичко това се случва до 4 часа след храна.

Как да понижим равнищата на кръвна захар след хранене?

Трябва естествено да измененията метода си на хранене. Трябва да следвате диета при диабет, която е богата на антиоксиданти, противовъзпалителни растителни храни. Трябва да се употребяват и храни, които са минимално модифицирани и са с високо наличие на фибри. Също по този начин би трябвало да се употребяват зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, фасул и ядки. Тези храни ще контролират покачването на равнищата на кръвната захар, мазнините и възпаленията след храна.

Ако ви се хапва бял самун и не може да устоите, за по-малко от 1 час вашата кръвна захар ще се увеличи. Но, в случай че филийката бял самун бъде намазана с бадемов тахан, ще намалите доста покачването на кръвната ви захар.

Дали обаче всяка една храна, която има малко въглехидрати, има същия резултат? Защо да мажете филията бял самун, като може да сложите парче шунка? Защото в растителната храна, каквато е бадемът, има антиоксиданти, които водят от организма всички непотребни свободни радикали. Това значи, че ядките освен могат да редуцират равнищата на кръвната захар, само че и да попречат на оксидативно увреждане и да понижат високите равнища на инсулина.

Когато добавяте ядки към вашата диета, освен ви оказва помощ да регулирате равнищата на кръвната си захар, само че също по този начин и тези на инсулина;

Ако сложите малко пилешко месо, приготвено на пара, към бял ориз - пилешки гърди без кожа, равнищата на кръвната ви захар ще се усилят повече, в сравнение с в случай че изядете единствено ориза. Изводът е, че в случай че се храните с нисковъглехидратни храни, това усъвършенства равнищата на кръвната захар, само че в случай че добавите нисковъглехидратни скотски храни, това ще увеличи нейните нива;

Ако добавяте масло в малко количество към вашата храна, равнищата на инсулина и кръвната захар ще се усилят доста.

 Повишаване на кръвната захар

Ако пък сложите малко масло и сирене към филийка бял самун, в случай че консумирате пържени картофи, спагети или ориз, в множеството случаи това може доста да увеличите равнищата на кръвната захар.

Но, в случай че сложите половин авокадо към храната си, вместо да се утежни, равнищата на инсулина ще намалеят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР