Всички знаем, че 36,6 ° C е нормална телесна температура,

...
Всички знаем, че 36,6 ° C е нормална телесна температура,
Коментари Харесай

Какво се случва като имате 43° C-? Колко може да издържи човешкото тяло? При каква ниска или висока температура се случва смъртта?

Всички знаем, че 36,6 ° C е естествена телесна температура, а когато живакът на термометъра демонстрира 39 ° C, е време за лекарства.

Как човешкото тяло реагира на извънредно ниска или висока телесна температура:

Нормална температура 35,5 - 37 ° C

През деня температурата ни варира от 35,5 ° C (сутрин) до 37,0 ° C (вечер). Такава смяна се дефинира от ежедневния цикъл на слънцето и не въздейства директно върху процеса.

И това е забавно: Страдате от киселини? Ето най-простите и безвредни способи да се справите с казуса

Интересно е, че междинната телесна температура на дамите е с 0.5 ° C по-висока, в сравнение с при мъжете.

Леко нараснала температура от 37.1 - 38.0 ° C

Повишената температура може да покаже ранен етап на заболяване, тъй че най-добре е да посетите неотложно лекаря.

Ако имате тази температура за къс интервал, няма потребност от суматоха, не е рисково.

Висока температура 38 - 41 ° C

Тази температура се възприема като главно заболяване, само че тази температура предотвратява възпроизвеждането на микроби.

Благодарение на това имунната система работи по-бързо, кръвообращението се ускорява, времето за деяние на антитела против вируса се съкратява. Това постоянно включва мускулно трептене, което поддържа топлината вътре.

Ако имате тресчица, това демонстрира втората фаза - спад на температурата. Е, температурата е автоматизирана битка на тялото за оцеляване. Това не е неприятно.

Също по този начин температурата може да се увеличи до 40 ° C в парна баня или сауна. В подобен случай не се тормозете, това е обикновено.

Изключително висока температура 42-43 ° C

Чудили ли сте се за какво здравната канара приключва на 45 ° C?

Защото при 42 ° C стартира необратимо раздробяване на протеините в тялото, на 43 ° C, те стават неизползваеми за невроните на мозъка, което води до обезпечено съдбовен излаз. За да не стане съдбовен, температурата над 40 ° C би трябвало да се намали неотложно.

Опасна ниска температура 30 - 35 ° C

Тази температура сочи към голямо безсилие или съществено заболяване. Дори при лек спад на телесната температура под естественото, човек стартира да се тресе, тъй като мускулите се пробват да създават повече топлота и кръвоносни съдове.

При телесна температура под 33 ° C метаболитните процеси в организма стартират да се забавят.

Опустошителна ниска температура от 29.5 ° C

При тази температура абсорбцията на кислорода в тялото понижава, снабдяването с кръв се забавя.

Повечето хора в това положение губят схващане.

Фатална температура 26.5 ° C

Под 26.5 ° C, кръвта стартира да се съсирва. Това предотвратява притока на кръв към жизненоважните органи и предизвиква гибел.

Изключения:

Има обаче изключения. През 1994 година едно 2-годишно момиче от Канада прекара 6 часа на голям мраз и телесната й температура спадна до 14.2 ° C и през днешния ден всичко е наред с нея.

Но това е необичаен случай, даже може да се каже феномен, тъй че във всички останали случаи би трябвало да посетите доктор незабавно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР